taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
biserica penticostala ierusalim gherla

Cum arată cea mai nouă biserică din Gherla – VIDEO

La sfârșitul anului 2020 a fost inaugurat pe strada Hășdății din Gherla sediul bisericii penticostale „Ierusalim”.

Construcția este în stil modern și a fost realizată în timp record. Scopul declarat al Bisericii Penticostale Ierusalim Gherla este „să glorifice pe Dumnezeu”.

foto: imagini din timpul lucrărilor de construcție

biserica penticostala ierusalim gherla

Ioan Petric, pastorul bisericii, a precizat în urmă cu un an de zile la o ședință de consiliu local că noua construcție a fost o necesitate pentru comunitatea pe care o reprezintă. Biserica și-a desfășurat activitatea până acum pe strada Ștefan cel Mare, „într-o casă care este monument istoric, o locație improprie. Investiția ne aparține în totalitate, terenul l-am cumpărat noi, este proprietatea noastră.”

biserica penticostala ierusalim gherla

La slujba de inaugurare, pe 27 decembrie, Ioan Petric a explicat cum s-a ales numele Ierusalim pentru noua biserică. „De Ierusalim se leagă multe lucruri frumoase, este și a fost un loc pe care Dumnezeu l-a ales. Dumnezeu a hotârăt să-și arate acolo slava, puterea”.

video: biserica penticostala Ierusalim – Gherla

imagini Catalin Hodis/Youtube

Construcția noii biserici a întâmpinat inițial opoziția locuitorilor de zonă, din cauza locației și înălțimii construcției. Clădirea urma să aibă potrivit proiectului în jur de 12 metri înălțime și 50 de metri lungime. Ca urmare a nemulțumirilor, proiectul a fost refăcut, cu reducerea înălțimii la sub 9 metri, iar lungimea a fost scurtată la 20 de metri. Vecinii care nu au vrut să semneze nici în aceste condiții acordul pentru construcție au fost acționați în instanță, care a dat câștig de cauză bisericii.

Noua clădire a bisericii penticostale a fost construită pe locul unde între anii ’60-’90 trecea o cale ferată industrială, care făcea aprovizionare cu materie primă la combinatul de prelucrare a lemnului.

În Gherla au mai fost construite după 1990 două biserici penticostale, Biblia Deschisă, pe strada Armenească și Speranța, pe strada Plugarilor.

video: discurs la inaugurarea bisericii

vezi pe același subiect

Mai mulți locuitori de pe strada Hășdății dați în judecată pentru împotrivire la construcția unei biserici, cum s-a tranșat problema

sus(17)jos(26)

1 comentariu

  1. Biserici cat de multe, spitalele sa mai astepte a doua venire...

    sus(3)sus(1)

Lasă un răspuns