taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
gaz aragaz

Cum acționau pentru a scumpi gazul, percheziții în Cluj pentru înșelăciune, fals și uz de fals

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba efectuează miercuri 87 de percheziții, în 20 de județe și municipiul București, la sediile unei societăți de distribuție de gaze. Sunt investigate posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

La data de 18 noiembrie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 87 de percheziții în județele Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistrița Năsăud (3), Botoșani (4), Caraș Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iași (6), Maramureș (4), Mureș (15), Neamț (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiș (4), Vaslui (2) și în municipiul București (2), la sediul unei societăți comerciale care are ca și obiect principal de activitate distribuția combustibililor gazoși, prin conducte, precum și la punctele de lucru ale acesteia.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018- 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operațiuni ale societății, ar fi fost modificate fișe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale.

Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societății, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuție a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4% .

Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuție a gazului ar fi indus în eroare instituția care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuție a gazelor naturale.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, în acest moment procedural fiind începută urmărirea penală in rem.

La percheziții participă un număr de 261 polițiști, din județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și municipiul București.

ACTUALIZARE

„La nivelul companiei Delgaz Grid s-a desfăşurat un control privind o situaţie aflată în atenţia organelor de aplicare a legii, referitoare la fluxurile specifice distribuţiei de gaze naturale. Investigaţia autorităţilor este sprijinită de compania noastră şi prin furnizarea rezultatelor unei anchete interne, desfăşurată pe parcursul anului 2019”, spun reprezentanţii companiei, citați de Agerpres. Aceştia au arătat că pun la dispoziţie anchetatorilor toate documentele necesare.

„În toate situaţiile de acest fel, compania noastră cooperează deplin şi transparent cu autorităţile, cărora le pune la dispoziţie cu celeritate toate documentele şi informaţiile necesare. Delgaz Grid îşi reafirmă angajamentul privind respectarea legilor şi a tuturor reglementărilor care îi sunt aplicabile în toate activităţile pe care le desfăşoară”, se mai arată în poziţia companiei energetice.

sus(15)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns