taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
matanii cruce mana

Cum a furat o angajată CEC peste 1 milion de euro, anchetatorii nu au găsit banii în casa femeii, ce a făcut cu ei

O femeie închisă la Penitenciarul Gherla, condamnată pentru furt și eliberată recent, are o poveste de film.

Femeia era angajată la o agenție CEC din Zlatna, județul Alba, potrivit ziare.com. Supărată pe șefii ei și pe atitudinea pe care o aveau față de ea, pe condițiile de muncă și pe salariul mic, a început să își însușească bani din depunerile clienților, pe care nu le mai înregistra în evidențe, precum și bani pentru care întocmea acte false de retragere, în numele clienților.

În decurs de 6 ani de zile, a ajuns să ducă acasă peste 1 milion de euro (sume în lei și valută).

Banca a descoperit ceea ce se întâmplă în 2016, după ce mai mulți clienți au aflat cu stupoare că nu mai au bani în conturi.

În scurt timp a fost găsit și motivul, iar angajata a fost dată pe mâna poliției. Anchetatorii nu au găsit la domiciliul ei  bani sau alte valori. Femeia a declarat că ar fi donat banii unor biserici din localitate și că nu are nicio altă sursă de venit.

Pentru fapta sa, a fost condamnată în 2018 la 5 ani și jumătate de închisoare. În 2019, Judecătoria Gherla a respins propunerea de eliberare condiționată, dar a admis-o la începutul anului 2021.

CEC a plătit banii pentru o parte dintre clienții rămași cu paguba. Alții nu și-au primit banii, pe motiv că nu aveau documente justificative. Ca urmare, unii au acționat în judecată CEC, iar instanțele au obligat banca să plătească despăgubirile.

foto: arhiva

sus(12)jos(0)

Lasă un răspuns