taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
liceu ana ipatescu gherla

Cum a fost primăvara 2019 și ce vreme aduce luna iunie

Primăvara 2019 a adus o vreme rece și ploioasă, mult mai răcoroasă decât în anul trecut și cu mai multe alerte de vreme rea. Situația nu pare să se schimbe nici la începutul primei luni de vară.

Dacă în 2018 temperaturile de vară, de peste 25 de grade, au venit la Gherla chiar dinainte de mijlocul lunii aprilie, în 2019 căldurile s-au lăsat așteptate până la finalul anotimpului, cu doar câteva episoade trecătoare, alungate rapid de ploi.

Anul acesta a plouat dublu în luna aprilie față de anul trecut, iar în luna mai, de cinci ori mai mult decât în 2018. În mai 2018 a plouat în doar 4 zile, în timp ce în mai 2019 a plouat în 21 de zile.

De altfel, se observă că vremea a fost incomparabil mai capricioasă și din numărul de avertizări meteo emise de ANM: au fost 5 alerte cod galben în primăvara 2018 și 12 alerte în primăvara 2019.

Cu toate acestea, zona Gherla a fost ferită de fenomene extreme. Nu s-a semnalat grindină, cum a fost în Sălaj, ori inundații dese, cum au fost în Bistrița-Năsăud.

Vremea la început de vară

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă până la mijlocul lunii, arată că în prima săptămână, vremea se va încălzi treptat în Transilvania. De la o medie de 22 de grade la începutul săptămânii, aceasta va ajunge la 27 de grade până spre duminică.

În cea de a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie pe întreaga regiune, între 26 și 28 de
grade.

Pe timpul nopților, media temperaturilor se va situa în general între 11 și 13 grade.

Specialiștii ANM spun că nu vor lipsi ploile și că temporar, vor fi averse în fiecare zi.

sus(2)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns