gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
locuri de munca iclod fabrica calorifere
productie video reclama youtube facebook tiktok instagream adhub gherla dej cluj
productie video reclama youtube facebook tiktok instagream adhub gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon chei gherla unixocd funebre bria gherla dej cluj inmormantare coroane telefon

Cum a fost la Petrecerea din Epreskert – record de participare!

În jur de 3000 de persoane au luat parte pe 26 mai la Petrecerea din Epreskert de la Gherla, ajunsă la ediția a VI-a.

Organizatorii de la Alternativa S Plus spun că evenimentul a crescut de la an la an, iar interesul manifestat de locuitorii din Gherla, dar și cei veniți din alte părți, arată că exista un interes uriaș, că lumea este dornică de ieșire la iarbă verde și de socializare.

Organizarea unui astfel de eveniment a însumat în jur de 400 de ore, cu implicarea a 40 de voluntari activi. Resursele financiare și materiale au fost asigurate prin opt proiecte cu finanțare nerambursabilă câștigate, cu aportul a 10 sponsori și peste 20 de parteneri. La mediatizarea petrecerii au contribuit șase parteneri.

Punctul de atracție cel mai important a fost concursul de gătit la ceaun, la care au participat 14 echipaje, cu 100 de membri, care au trebuit să pregătească fiecare cel puțin 50 de porții pentru public. S-au împărțit 700 de bilete de degustare, primite în baza donațiilor. La final, s-au oferit 1200 de porții.

Premianții? Locul 1 echipa Săgețile, locul 2 Brudy Sutok. Mențiuni: echipele Szet Fazek, D’Olive și Just Relax.
Cea mai bună echipă: ClickStop. Cea mai inovativă rețetă – tocană de vițel cu năut – Pro Armenopolis. Cel mai vânătoresc ceaun: Fortnite. Cel mai original ceaun: Hayakaghak. Cea mai diversificată rețetă – ciorbă de pește -Al Kimbo. Cel mai sănătos gulaș: Mangalica. „Așa l-aș face eu acasă” – Vegyes Cserkesz

Juriul a fost format din Kovács Dietmar Zsolt (Cluj) – președinte, Domokos Péter (Dej), Katona Irma (Gherla), toți bucătari de meserie, cu experiență în jurizări la ceaun. Președintele, care este și proprietarul unui restaurant,
a gătit un ceaun special pentru organizatori – voluntari și invitati – un gulaș tradițional din carne de vită

De asemenea, tombola a stârnit mare interes, cu 50 de obiecte donate și 700 de bilete solicitate.

Petrecerea s-a desfășurat în două poieni, unde au fost amenajate câte o scenă cu sonorizarea aferentă. Au fost patru mini-concerte și patru ore de transmise live la radio. În cele șapte ore cât a durat evenimentul, au avut loc 10 demonstrații și prezentări tematice, peste 30 de activități diverse

Câteva impresii ale participanților

“Weekend-ul perfect petrecut la Gherla a continuat duminică în aer liber, la un eveniment plin de voie bună și prietenie. „Perla” evenimentului complex, organizat excelent de către asociația prietenului Tamás Kasza a constituit-o „concursul ceaunelor” – o întrecere cu echipe formate din români, maghiari ori armeni, de diverse vârste, cu bucătari profesioniști sau simpli amatori, s-au întrecut în a le oferi celor prezenți cele mai delicioase preparate culinare – fie ele gătite din carne de vită, de oaie, de porc sau chiar din pește. Echipa noastră, reunită sub titulatura „Just Relax”, chiar dacă așa cum ne era și numele, a fost foarte relaxată, a pus în ceaun toată bucuria necesară, gustul rezultat convingându-i pe membrii juriului să ne ofere o binemeritată mențiune și premiul de „cel mai gustos ceaun”. Prin multitudinea de atracții și ateliere pregătite, organizatorii evenimentului din „poiana cu căpșuni” au reușit să le ofere o zi de încântare tuturor celor prezenți. O zi superbă, oameni fericiți, gusturi desăvârșite – toate ingredientele necesare pentru succesul unei acțiuni fără scop electoral, făcută din comunitate – pentru comunitate!
Felicitări, organizatorilor!!!
Mi-a plăcut, mai vin! ”

“Un weekend plin de evenimente, și o duminică reușită alături și printre oameni dragi!
Ce am câștigat: comunicare, dialog, respect, zâmbete, experiență și vitamina D.
Ce am oferit: deschidere și empatie, mâncare gustoasă(chiar și fără tichete ), colaborare, egalitate, diversitate și mai multe zâmbete. Felicitări tuturor participanților și organizatorilor. ”

“Aș dori să adaug și eu câteva cuvinte despre experiența noastră minunată la Gherla.
Organizarea impecabilă și atmosfera prietenoasă au transformat acest eveniment într-o adevărată sărbătoare a comunității. Faptul că am fost întâmpinați cu atâta căldură și ospitalitate a făcut weekend-ul și mai special.
Participarea la „concursul ceaunelor” a fost nu doar o provocare culinară ci și o oportunitate de a socializa și de a învăța unii de la alții, indiferent de originea noastră. În ciuda spiritului competitiv, ceea ce a dominat a fost camaraderia și bucuria de a împărtăși această experiență. Concertul susținut de Kovács Nóri și Kovacs Iozsi a fost, într-adevăr, un moment emoționant și un exemplu perfect de cum muzica poate transcende barierele lingvistice, aducându-ne mai aproape. Felicitări pentru o organizare exemplară. Felicitari celorlalți prieteni din Gherla pentru spiritul de unitate pe care l-ați demonstrat. Cu siguranță vom reveni cu drag la astfel de evenimente care celebrează prietenia, tradiția și bucuria de a fi împreună. Mulțumim pentru o experiență de neuitat!”

“Am participat și noi la concursul de gătit duminică din ,,Epreskert”
Am așteptat cu nerăbdare să fie duminică… să gătim din nou ,anul trecut a fost primul an când am participat și eu la concursul de gătit. Am gătit în echipa mixtă a Cercetașilor. Am avut un grup minunat,am avut timp frumos, am avut soare, căldură și mulți mulți oameni care au trecut cu blândețe pe la standurile noastre și ne-au salutat cu privirile lor blânde. Ce am gătit – gulaș cu carne de porc și trei feluri de cârnați. Am participat la miniconcertul lui Kovacs Nori și  Kovacs Jozsi bácsi. Am câștigat și noi multă multă experiență ne-am încercat știința și am văzut că putem găti 4 persoane la 150 de oameni cu siguranță. Și am primit multe multe mulțumiri Și un premiu pentru ,,Așa l-aș găti și eu cu familia la iarbă verde”, spus de juriu cu mulțumiri pentru gustul bun. Mulțumim și noi că am putut participa, a fost o organizare impecabilă.”

galerie foto: imagini de la petrecere

galerie foto gherla

Lasă un răspuns