taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
dinamo bucuresti fotbal cil gherla 1972

Cum a ajuns Dinamo Bucureşti să joace fotbal la Gherla – FOTO

Pe 6 august 1972, intreaga suflare a orasului era adunata pe stadionul „23 August”. Se anuntase un meci pe care nu avea ocazia sa-l vada infiecare zi. Oaspetii erau Dinamo Bucuresti, echipa din divizia A, care venise sa joace la Gherla drept rasplata pentru un jucator transferat de la C.I.L.

Pentru echipa locala C.I.L., inceputul anilor ’70 a reprezentat un varf in istoria fotbalul gherlean. Divizionară C, echipa Combinatului de Industrializare a Lemnului intalnea echipe de varf din Romania: Rapid Bucuresti, Jiul Petrosani, iar acum era momentul pentru un duel, e drept, amical, cu Dinamo.

In intalnirile din campionat, din echipa de la Gherla fusese remarcat portarul Iosif Duha. Dinamo pusese ochii pe el iar in urma tratativelor purtate, CIL a fost de acord sa renunte la jucator. Drept rasplata, Dinamo a promis un meci amical in orasul de pe Somes.

Inundatiile din 1970 afectasera grav stadionul din parc, care fusese inghitit complet de ape. Au fost nevoie de lucrari serioase de reabilitare, iar intalnirea cu Dinamo a fost prilejul perfect pentru reinaugurarea terenului, isi aminteste Augustin Sabo, fost antrenor al echipei CIL.

6 august 1972. Era o zi calduroasa de duminica, iar tribunele stadionului din parcul mare devenisera neincapatoare, dupa ce vestea cea mare se raspandise cu viteza luminii: echipa pe care o vedeau doar la televizor vine la Gherla!

In deschiderea meciului s-a jucat un meci de fotbal feminin, intre echipa din Gherla si cea din Dej. Echipa din Gherla  a fost condusa de Iuliana Roman, cu arbitrii de tusa Rusu Ieronim si Ciont Dionisie, iar la centru Anna Pereki.

fotbal feminin gherla dej 1972

foto: de la stanga spre dreapta: Popescu (capitan echipa din Dej), I. Rusu, A. Pereki, D. Ciont (arbitri), Roman Iuliana (capitanul echipei din Gherla)

In cele din urma a inceput si marea intalnire, iar de la Dinamo au intrat pe teren nume celebre: Mircea Luceascu, Gabriel Sandu, Florea Dumitrache, Viorel Salceanu, Neagu.

dinamo bucuresti fotbal cil gherla 1972

Pentru CIL au jucat, printre altii, Rezmires, Muresan, Osztian Tiberiu, Petean (Ţâţă) Vasile, Szoboszlai, Gheorghe Marca, avandu-l ca antrenor pe N. Parvulet, isi aminteste la randul sau fostul jucator Augustin Muresn.

Cele cateva mii de microbisti de pe stadion au apaudat la toate fazele meciului, indiferent ca la balon se aflau jucatorii nostri sau ai lui Dinamo.

dinamo bucuresti fotbal cil gherla 1972

Meciul s-a incheiat cu victoria oaspetilor. A fost 4-1 pentru Dinamo, care si-a onorat astfel promisiunea de a juca la Gherla.

A urmat transferul pentru portarul Iosif Duha, care a fost inclus in nationala de tineret a echipei din Bucuresti in sezonul 1972-1973, dar a aparat si pentru echipa mare la cateva meciuri.

„Erau vremuri cand echipa de fotbal a orasului era foarte iubita. Galeria se bucura cand castigam, era suparata cand pierdeam, dar era tot timpul alaturi. Partidele de fotbal de altadata erau o adevarata sarbatoare in oras, iar pentru gherleni, participarea la fiecare meci era o mare bucurie”, mai poveste fostul jucator Augustin Muresan.

Cum se distra lumea altadata – spectacol de muzica, umor si fotbal pe stadion, in 1983 – FOTO

 

 

sus(15)jos(0)

Lasă un răspuns