taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare sofer mariflor gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj
scoala1gherla santier

Cu Școala 1 în șantier, unii elevi vor face cursuri la biserică

Noul an școlar începe altfel pentru mai multe clase de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Gherla, aflată în șantier din iarna acestui an. Insuficiența sălilor de clasă a dus la decizia înființării în ultimul moment a unor spații pentru cursuri la demisolul bisericii de pe strada Clujului, dar și în alte locuri.

La finalul anului școlar trecut, o parte dintre elevii școlii au făcut cursuri online, astfel că spațiile de învățământ de la școala de pe strada Dragoș Vodă și de la cea de pe strada Romană au fost suficiente. În urmă cu câteva zile, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a anunțat că elevii din Gherla vor începe școala cu prezență fizică, situație care a ridicat problema sălilor de clase prea puține.

În ultima săptămână, la biserica de pe strada Clujului a fost un adevărat furnicar. S-au transportat bancile elevilor, scaune, table, materialele didactice. O sală nefolosită până acum a intrat în lucrări urgente: s-a pus contra cronometru pardoseală. Pentru toate sălile de cursuri trebuie asigurat internet, iar toaleta din incinta Parohiei Gherla III va trebui să facă față zecilor de copii.

clasa biserica gherla

clasa biserica gherla

clasa biserica gherla

clasa biserica gherla

biserica gherla str clujului

Sunt provocări care au pus la încercare conducerea școlii, care a solicitat și primit sprijinul primăriei și al Protopopiatului Ortodox pentru ca totul să fie rezolvat până luni dimineață.

Alte clase vor face cursuri la unități de învățământ din oraș: la sediul liceului Ana Ipătescu de pe strada Bobâlna (fosta Aplicație), la liceul Petru Maior, la Grădinița Arici Pogonici, pe lângă clasele de la școala de pe strada Dragoș Vodă și Romană.

Festivitățile de deschidere de luni, 13 septembrie, au loc astfel:

 • la biserica de pe strada Clujului, luni, de la ora 10: clasa pregătitoare Step By Step – învățătoare Adelina Țînțaș, Alina Prodan, clasa I A – înv. Nicoleta Ciciovan, clasa I B – înv. Nicoleta Măluțanș clasa a II-a A, înv. Ionela Sabo
 • la sediul de pe str. Bobâlna nr. 14 (fosta Aplicație, acum liceul Ana Ipătescu), de la ora 10: clasa pregătitoare A – înv. Ioan Rus, clasa pregătitoare B – înv. Daniela Hăran
 • la liceul Petru Maior, str. Bobâlna nr. 36, de la ora 10 – clasele I, a II-a, a III-a Step By Step
 • la Grădinița Arici Pogonici, str. Mihai Viteazul nr. 10, de la ora 10 – clasa a III-a B, înv. Denisa Fechete
 • la Școala de pe str. Romană nr. 106 (Moara Steaua), de la ora 9 – clasa a IV-a A, înv. Rodica Oltean, clasa a III-a A, înv. Elena Maroșan.

La începutul unui nou an școlar, parcă cu tot mai multe provocări, directorul Liliana Pop a transmis un mesaj.

„Școala îşi deschide  anul acesta larg multe porţi, pentru un nou an şcolar, atipic, ancorat în realitatea pe care o trăim şi o simţim cu toţii. Începerea şcolii sub aceste auspicii este într-adevăr o provocare, dar şi o datorie faţă de voi. Am resimţit împreună sentimente diverse, în perioada premergătoare debutului anului şcolar, bazate pe informaţii uneori contradictorii ale specialiştilor în educaţie şi sănătate, ale mass-mediei, ale societăţii.

Am conştientizat la finele anului şcolar trecut care sunt nevoile şi cum trebuie să ne organizăm pentru a fi mai eficienţi. Am analizat pentru a găsi soluţii de a merge mai departe şi de a ne adapta vremurilor pe care le traversăm. Nu trebuie să ne fie frică! Procesul de învățare trebuie să continue! Aceasta este deviza noastră: împreună, profesori, elevi, părinţi, va trebui să abordăm cotidianul educațional mai atent, mai implicat, mai serios și mai conștiincios! Deopotrivă, noi toți!

Anul acesta scolar, are încă o provocare pentru noi, pe lângă cea pandemica: relocarea tuturor claselor de elevi  în alte spatii, sediul scolii noastre aflându-se în plin proces de  renovare, mansardare și dotare  Un asemenea proces de construcție are nevoie  de sacrificiile noastre, de eforturi comune pentru a le depăși. Am gândit, împreună cu colegii profesori, cu autoritățile locale, cele mai bune soluții, astfel încât scoala să se desfășoare față în fata, doar în schimbul de dimineață. Mă bazez pe înțelegerea și îngăduința dumneavoastră față de situația relocării copiilor în alte spații decât cele obișnuite.

Vă doresc un an şcolar în care să rămânem sănătoşi, să putem asigura elevilor noştri şansa la educaţie. Tuturor, profesori, elevi şi părinți, multă sănătate, încredere și putere! Mult succes în noul an școlar!”

Conducerea Școlii Gimnaziale Nr. 1 a transmis mulțumiri autorităților locale, primarului Ovidiu Drăgan, protopopului Paul Isip, directorilor liceelor Ana Ipătescu și Petru Maior, directorilor Corina Iftinca și Cosmina Forț, directoarei Grădiniței Arici Pogonici Valeria Șimonca, pentru sprijinul și înțelegerea acordate, în găsirea celor mai bune soluții pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru desfășurarea procesului instructiv – educativ. Totodată, mulțumirile se îndreaptă spre părinți, pentru înțelegerea și răbdarea acordate în acest proces.

Părinții copiilor (de preferat un membru) din învățământul primar, îi vor putea însoți pe copii în curtea școlii la festivitatea de deschidere a anului școlar, cu respectarea normelor sanitare de protecție, respectiv purtarea măștii și păstrarea distanței de siguranță între participanții la aceste festivități.

sus(14)jos(17)
creare site web gherla dej cluj apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

3 comentarii

 1. Parca trebuia sa fie terminata modernizarea cladirii pana la 01.11.2021. In directia asta as fi vrut sa vad implicare nu pe partea de multumiri adresate partidului si bisericii pentru (ne)implicare

  sus(12)sus(2)
 2. Bravo,biserica e peste tot. Ajungem că Talibanii din Afganistan..

  sus(10)sus(4)
 3. Adevarul este ca sa lucrat in ritm de melc mai mult nu sa lucrat asa este cind beneficiar este primaria din Gherla si nu ii trage nimeni la rost daca beneficiarul era o firma privata sa vedeti voi cum se finaliza lucrarea la termen la Gherla merge si asa ca si dupa baieti cu canalizarile dupa care ramine ca dupa bombardament si se repara dupa luni sau ani cum o fost cazu in autogara iar calitatea reparatilor este de groaza rusine primariei Gherla

  sus(8)sus(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?