taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
masina oglinda rupta apahida cluj

Șofer băut în sensul giratoriu de la Apahida, conducea haotic și a provocat pagube. L-au oprit ceilalți șoferi

Soferii depistați pe șosele sub influența alcoolului sunt aspru pedepsiți de polițiștii clujeni. Acești participanți la trafic reprezintă un real pericol public, iar pentru a-i face să înțeleagă cât de periculos este ceea ce fac se iau măsuri drastice.

Polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au reținut marți. 27 noiembrie, pentru 24 de ore, un conducător auto depistat în trafic sub influența alcoolului.

Luni în jurul orei 15, bărbatul în vârstă de 56 de ani, din Turda, conducea autoturismul marca Volvo pe varianta ocolitoare, pe raza localității Apahida, dinspre Cluj-Napoca înspre Jucu. Omul circula haotic și a acroșat un autovehicul în mers, fiind oprit de către ceilalți participanți la trafic.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Fii responsabil în trafic!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. Alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Poliția clujeană reamintește că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra astfel:
– Contravenție: când aparatul etilotest afişează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
– Infracțiune: când aparatul etilotest afişează o valoare de 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează.

Atenție șoferi! Refuzul de vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluţie! Legea prevede o sancţiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

sus(0)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns