nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla angajare calculatoare sofer locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj

politisti festival cluj untold

Cu droguri la Untold – un tânăr e vedetă, după ce a fost prins și la Electric Castle. Festivalul monitorizat și din elicopter- VIDEO

Cei care au fost la Untold 2018 pot să confirme că a fost o atmosferă plăcută, fără incidente, violențe sau alte manifestări nedorite. Si asta nu e puțin lucru când vorbești despre o masă uriașă, de zeci de mii de oameni la un loc. Meritul pentru aceasta revine și celor care au fost în priză – polițiștii, alături de celelalte structuri ale MAI.

Untold 2018 s-a încheiat fără a fi raportate incidente majore, spun polițiștii. Peste 450 de oameni ai legii au fost mobilizați, în fiecare zi. Cele patru zile de festival au atras peste 300 de mii de participanți, iar unul dintre obiectivele principale a fost acela de a descuraja și combate consumul și traficul de substanțe interzise.

Intre 2-5 august, polițiștii din cadrul IPJ Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat aproape 100 de fapte penale. 81 dintre acestea vizează încălcări ale legii privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Celelalte fapte se referă la încălcări ale Codului penal, majoritatea fiind furturi.

Un tânăr din Cluj-Napoca a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, după ce a fost depistat, pe 4 august, având asupra sa substanțe psihoactive. Același tânăr a fost depistat și la festivalurile anterioare, la Electric Castle și la Untold 2017, având droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy și cocaină, droguri pe care intenționa să le distribuie, conform probatoriului administrat. Față de respectivul a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, polițiștii clujeni au prins în flagrant delict două persoane bănuite de furturi din buzunare, asupra acestora fiind găsite trei telefoane mobile sustrase; acestea au fost recuperate și predate persoanelor vătămate.

Aproape 100 de amenzi au mai fost date pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, comerț ilicit, circulația pe drumurile publice, prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, la evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, la transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, la regimul materiilor explozive.

In misiuni au fost angrenate structuri de ordine publică, investigații criminale, rutieră, investigare a criminalității economice, acțiuni speciale, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, precum și din cadrul altor structuri. Pe lângă efectivele inspectoratului, au participat polițiști din cadrul eșaloanelor superioare și din cadrul altor inspectorate de poliție județene.

Premergător și pe perioada festivalului, polițiștii specializați au efectuat controale pirotehnice în zona de desfășurare a evenimentului și pe căile de acces către acesta.

Polițiștii de ordine publică au acționat pentru menținerea ordinii publice în zona de desfășurare a festivalului și în proximitatea acestuia, precum și în zona gărilor, aeroportului, în mijloacele de transport în comun și în zonele de cazare a turiștilor.

Pentru fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au acționat pe traseele şi în zonele de desfăşurare ale festivalului. De asemenea, în această perioadă traficul a fost monitorizat și din aer pentru identificarea cu operativitate a tronsoanelor unde sunt probleme de fluență și acționarea cu celeritate pentru remedierea acestora.

In incinta festivalului a fost amenajată o secție de poliție pentru o reacție rapidă. De asemenea, polițiștii au amenajat un punct de informare în incinta festivalului pentru a veni în întâmpinarea participanților cu recomandări și sfaturi, astfel încât să nu se înregistreze incidente.

UNTOLD DIN AER

Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cu un elicopter tip EC-135 cu FLIR – sistem de observare electro-optic pe timp de zi şi de noapte, a survolat zona municipiului Cluj-Napoca, cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele şi imaginile necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Personalul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a asigurat suportul din punct de vedere al traficului aerian şi al comunicaţiilor, astfel încât misiunea să se poată desfăşura în deplină securitate aeronautică.

Rolul imaginilor transmise live din elicopter în Centrul Operaţional a fost ca acestea să poată fi vizualizate de forţele de ordine pentru aplicarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică ce se impun astfel încât festivalierii să fie în siguranţă şi să se bucure de momente magice la Cluj-Napoca.

De asemenea, un reprezentant al Poliţei Rutiere Cluj a supravegheat traficul rutier din elicopter, astfel încât a transmis în timp operativ structurilor din teren zonele în care acesta prezintă valori crescute şi a îndrumat echipajele de poliţie pentru fluidizare.

video în continuare

sus(1)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns