hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

Castel Kemény jucu cluj

Cu cât poți să cumperi un castel între Gherla și Cluj, la Jucu

Piața imobiliară are oferte dintre cele mai diverse, iar pe lângă case, vile și apartamente de bloc, apar și construcții mai deosebite.

Pentru cei cu gusturi mai rafinate și cu pretenții, recent a fost scos la vânzare Castelul Kemeny de la Jucu de Sus, o clădire construită în secolul al XIX-lea, declarată monument istoric.

Clădirea în stil eclectic are forma literei L, cu laturi de 22 și 16 metri. Are subsol, parter, etaj și șarpantă, două intrări aflate pe laturile sudice, intrarea mică fiind încadrată de un portic cu două coloane pe care se află o terasă. Legătura dintre parter și etaj se face pe o scară de piatră. Are 14 camere și o suprafață utilă de aproape 600 mp.

În colțul nord-vestic al castelului se află un foișor de formă pentagonală. Din vechiul parc au mai rămas doar câțiva arbori bătrâni și un bloc de piatră înalt de aproximativ 1,5 metri, sculptat.

După naționalizare, aici funcționat o grădiniță, o casă de cultură, o bibliotecă și școala generală. În 2002, clădirea a fost retrocedată moștenitorilor, care au vândut-o unei companii private.

Acum clădirea este scoasă la vânzare, la prețul de 495,000 de euro. La pachet vine și terenul, în suprafață de peste 1800 mp.

foto: trecator.ro

sus(22)jos(7)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns