taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
tatuaj mana

Cu Alexandru Tămaş, „băiatul cu tatuajele”, despre artă şi viaţa la 18 ani – FOTO

Alexandru Tamas, un tanar din Gherla, si-a descoperit pasiunea pentru desen inca de la varsta de 3 ani. L-au atras mai ales benzile desenate cu super-eroi, care l-au inspirat sa isi creeze propriile personaje, propria poveste si propriile actiuni.

La vârsta de 8 ani, observandu-i inclinarea spre arta, invăţătoarea i-a propus sa participe la un concurs de gen. Acesta a fost startul in lumea artei plastice. La scoala gimnaziala a ajuns sa il aiba ca profesor pe Radu Popan, care i-a călăuzit paşii si l-a ajutat sa-si dezvolte talentul in grafica.

A urmat apoi Liceul de Arte Plastice si Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca. A participat la zeci de concursuri, cel mai recent fiind la Iasi, la „Design Junior”, cu tema „vestimentaţie şcolară-gală-bal”, lucrarea sa obtinand locul II.

A colaborat cu artişti locali şi judeţeni, printre care Radu Popan, Diana Tepes, Victor Florian, Alexandru Onofrei.

De unde vine inspiratia?

alexandru tamas gherla„O zi din viaţa mea decurge cât se poate de normal. Totul ţine de recreere si implinire spirituală, de aici vine şi inspiratia”, spune tanarul. „O zi frumoasă este o zi plină de activitate. Dacă soarele e pe cer merg pe deal, incep să întind o bucată de pânză şi mă pregătesc pentru pictat. Dacă acest lucru nu este posibil, nu e o problema grava. Iau o coală de hârtie sau un caiet de schiţe si încep să desenez imprejurimile. Deseori fac asta prin oraş, parcuri etc. Îmi place sa îmi folosesc in mod util timpul, deoarece viaţa este scurtă si nu avem intotdeauna şansa de a duce lucrurile până la capăt. Împreuna cu încă câţiva prieteni, intre care artisti muzicieni, pictori, graficieni, organizăm ieşiri regulate în aer liber pentru a împărtăşi şi celorlalţi pasiunea noastra.

În rest, sunt un adolescent ca oricare altul, merg la scoală, îmi place să mă simt bine alături de oameni minunaţi”, spune Alexandru.

„Nu pot spune că ceva anume mă inspiră, sau că inspiraţia mea vine cu un anumit motiv. Depinde de stres, cât de tensionat eşti si care e starea ta de spirit la un moment dat. De cele mai multe ori mi se întâmplă să am o idee de baza, de la care pornesc lucrarea, iar în timpul lucrului ideile curg neîntrerupt. Bineînţeles ca am momente în care am impresia ca nu stiu desena, sau rămân în pană de idei. În astfel de momente recurg la muzică sau ieşiri în aer liber, asta imi reda inspiratia de cele mai multe ori”.

Artă si rezultate

alexandru tamas gherla desenÎncepând din timpul liceului, rezultatele tanarului artist  au devenit tot mai bune, avansand in arta si design,  chiar excelând in domeniu.

„Pornind de la o idee banală, un sticker pentru o carcasă de telefon, am observat ca lumea îmi apreciază stilul. Am inceput sa primesc comenzi de stickere pentru telefoane, laptopuri, brichete, maşini, ori tablouri cu diverse preferinţe. Am constatat ca este o activitate productiva si am început sa ma promovez pe Facebook.

În şcoală mai făceam tatuaje în pix sau marker, iar in scurt timp am inceput sa primesc solicitari tot mai multe pentru astfel de lucrari. Cu ajutorul prietenilor, printr-un simplu click & share, am devenit cunoscut ca fiind „Dl. Pictor”, „Artistul’ sau „Băiatul cu tatuajele”. Uşor, uşor, pornind de la o joacă cu pixul si o coală de hârtie, am ajuns sa fiu cunoscut de cei apropiaţi ca fiind artist.”

Planuri de viitor

„Cum mă văd eu peste 10 ani? Este o întrebare la care cred că nu aş avea răspuns, dar o să vă spun. Peste 10 ani mă văd aşezat la casa mea, având un serviciu bun, arta fiind doar un hobby. In ziua de azi oamenii nu mai apreciază arta, in adevăratul sens al cuvantului. Se promoveaza incultura si prostia la nivel global, in politica, la TV etc.

In viitor mă văd un om simplu, iubitor, care ştie ce vrea de la viaţă, un om care ştie sa aprecieze frumosul şi sa respecte autorul frumosului.

Aş vrea să ajung cunoscut ca fiind un artist in tatuaje, deoarece mă preocupă acest lucru. Unii văd tatuajul ca fiind o simplă mâzgălitură, eu văd tatuajul ca fiind o arta. Corpul este templul nostru, ar trebui decorat putin. Tatuajul trebuie perceput ca fiind un mijloc de exprimare, o poveste, o viaţă, un mesaj.

Cum am sa fiu peste 10 ani, nu pot spune, insă pot spune un singur lucru: să lăsăm grijile in trecut, sa trăim in prezent, pentru a ne construi un viitor mai bun”.

galerie foto: cateva dintre lucrarile lui Alexandru Tamas

galerie foto gherla

 

Concursul Junior Designer la Iasi – locul II pentru un elev de la Liceul Tehnologic Gherla. Cu un LIKE poate castiga premiul de popularitate!

sus(17)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns