taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare sofer mariflor gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj
cimitir cruce gherla

Crucea de la Monumentul Deținuților și aleea de la Cimitirul central din Gherla, luminate

Începând de joi seara, Crucea de la Monumentul deținuților politici din Cimitirul Central din Gherla de pe strada Dejului este luminată, la fel și aleea principală.

În ultimele luni, monumentul a intrat în lucrări de restaurare, constând în sablarea crucii uriașe, a panoului cu numele deținuților pieriți în temnița de la Gherla, care a fost pictat de o artistă din București.

cimitir gherla monument detinuti politici

Întregul spațiu al monumentului urmează să fie placat cu dale, spune Ștefan Filip, administratorul cimitirului. Acesta a venit cu ideea luminării crucii de la monument, inaugurată în 1993. Pe cruce au fost amplasate 12 neoane puternice, care strălucesc în noapte.

cimitir cruce lumina gherla

De asemenea, se lucrează la amenajarea aleii principale, de-a lungul căreia au fost amplasați stâlpi de iluminat. Aleea urmează să fie asfaltată de către ADP Gherla.

cimitir gherla alee

Tot în ultima perioadă s-au demarat lucrări de degajare a mormintelor rămase fără aparținători de vegetația crescută fără control.

În termen de aproximativ o lună, lucrările urmează să fie finalizate. Momentul va fi marcat printr-o festivitate specială, mai spune administratorul cimitirului.

vezi pe același subiect

A început restaurarea monumentului deținuților politici decedați în Penitenciarul Gherla, apel pentru sprijin, ce planuri sunt

sus(9)jos(5)
creare site web gherla dej cluj apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?