irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
barbat bere sticla

Criză de bere, de alegeri: magazinele nu au voie să vândă dacă sunt în apropierea secțiilor de votare. Până la ce oră e restricție

Ziua de duminică, a alegerilor locale, ar fi deschis multora pofta de o bere rece, fie ca mod de stingere a setei, fie pentru a celebra victoria, ori a suporta mai bine înfrângerea.

Numai că, mulți amatori de un pahar nu o pot face: magazinele și localurile aflate la mai puțin de 500 de metri de secțiile de votare nu au voie să vândă alcool.

Interdicția este valabilă de dimineață de la ora 7 și se ridică abia la ora 22, când aproape toate localurile sunt oricum închise.

Duminică la amiază, un cetățean care voia să cumpere câteva sticle de bere la un magazin din zona autogării a rămas perplex când vânzătoarele i-au dat vestea proastă. „Cum se poate așa ceva? Și eu ce fac acum?”, s-a întrebat omul, mut de uimire la alfarea veștii, dar și cu o ușoară disperare.

Legea prevede că în ziua alegerilor, magazinele alimentare, supermarketurile, barurile, cluburile, cazinourile și restaurantele aflate pe o distanță de 500 metri în jurul secțiilor de votare au interzis la vânzarea de băuturi alcoolice.

Încălcarea se pedepsește cu amendă: între 2.200 și 3.000 lei.

Cum Gherla e împânzită de 16 secții de votare, puține au rămas variantele de a găsi mult doritul lichid.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns