hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

cristian lungu pmp

Cristian Lungu, președinte PMP Cluj: De ce România trebuie să fie primită în Schengen (PE)

De prea mulți ani, România este supusă unor presiuni nejustificate legate de aderarea la Spațiul Schengen, este de părere președintele PMP Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu. În calitate de candidat la alegerile pentru Parlamentul European, liderul PMP Cluj este de părere că România trebuie să negocieze cu fermitate și cu onestitate dosarul Schengen.

”România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru a fi primită în Spațiul Schengen. Iar atunci când a început procesul de aderare, nu a fost vorba de nici o clipă decât despre condiții tehnice. Este lipsit de etică să schimbi regulile jocului în timpul jocului și să legi aderarea la Spațiul Schengen de alte dosare sau de alte probleme. Nu discutăm aici dacă este vorba de statul de drept sau de Portul Constanța, pentru că în plan etic și moral acest lucru este puțin relevant. Discutăm dacă România îndeplinește criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Răspunsul este evident că da, le îndeplinește, deci România trebuie să fie admisă. În caz contrar, românii își pot pierde încrederea în onestitatea acelor parteneri europeni care le neagă acest drept”, a spus senatorul Vasile Cristian Lungu.

Liderul PMP Cluj este de părere că România s-a achitat cu vârf și îndesat de obligația sa de a proteja frontierele externe ale Uniunii Europene, atât în chestiuni precum criza migranților, cât și în aspecte care țin de combaterea traficului de persoane sau traficului de droguri.

De asemenea, Vasile Cristian Lungu afirmă că nu trebuie legate ideatic dosarele Schengen și MCV. ”Este vorba de două lucruri total diferite. În negocierile de aderare, România a acceptat acest Mecanism de Cooperare și Verificare, pe scurt MCV. Tot așa, partenerii europeni au acceptat să stabilească criterii clare referitoare la aderarea României la Spațiul Schengen. În dreptul internațional există principiul exprimat în limba latină pacta sunt servanda, adică tratatele trebuie respectate. Exact pentru acest lucru militez și eu și pentru acest lucru mă voi lupta în calitate de membru al Parlamentului European, dacă românii mă vor trimite la Bruxelles”, a adăugat președintele PMP Cluj.

*PE – publicitate electorală

sus(0)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns