ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
medugorje

Creştini din Gherla în pelerinaj la Medjugorje, locul unde s-a arătat Fecioara Maria

A devenit deja tradiţie ca în fiecare an, grupuri de credincioși să se deplaseze la Medjugorje, în Bosnia și Herțegovina. Este un binecunocut loc de pelerinaj, an de an vizitat de zeci de mii de pelerini.

Între 7-14 septembrie 2022, printre ei s-au aflat și credincioși armeni şi romano-catolici, dar şi de alte religii, însoțiți de preotul romano-catolic Küsmödi Attila, organizatorul pelerinajului.

medugorje

Medjugorje – este o localitate situată în partea vestică a Bosniei Herţegovina, la aproximativ 25 de km sud-vest de Mostar, nu departe de graniţa cu Croaţia. Numele „Međugorje” înseamnă „între munţi”. Parohia din Medjugorje este administrată de călugări franciscani şi aparţine de Dieceza de Mostar.

În 1991 Medjugorje a fost recunoscut oficial de către Biserică ca loc de pelerinaj şi rugăciune, după ce Fecioara Maria s-ar fi arătat unor vizionari.. La 21 august 1996, dr. Navarro Valls, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, preciza poziţia Romei: “Toţi credincioşii pot merge la Medjugorje dacă vor, iar preoţii pot să îi însoţească”.

Milioane de pelerini, credincioşi de toate confesiunile, preoţi, episcopi şi doar curioşi sau sceptici, au fost şi sunt martorii Harului lui Dumnezeu (convertiri, vindecări miraculoase, vocaţii pentru viaţa consacrată) la Medjugorje. Printre ei s-au aflat şi pelerinii oraşului de pe Someşul Mic.

medugorje

foto: Jani Lenard

Pe parcursul deplasării, participanții la pelerinaj au vizitat biserici şi locuri monahale de pe traseu, aşa cum fac de peste zece ani.

Szekely Csaba

medugorje

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns