taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor

Crăciunul în sufletul copiilor de la liceul Ana Ipătescu – FOTO

Sărbătorile de iarnă au însemnat pentru elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu” din Gherla o amplă campanie de activități de caritate și voluntariat, sub genericul ,,Bucuria de a dărui”.

Elevii au oferit cu iubire daruri copiilor mai mici sau prietenilor din alte școli, vârstnicilor, iar părinților și bunicilor clipe de fericire și încântare în serbările minunate de colinde și scenete pregătite cu drag.

Acțiunile au fost cuprinse in programul de activități din cadrul celor trei proiecte educaționale desfășurate pe tot parcursul anului școlar 2019-2020.

În cadrul proiectului educațional județean ,,Culorile PRIETENIEI” , coordonat de prof. înv. primar Cristurean Daniela și Florian Mihaela, elevii din școală au legat prietenii și au realizat podoabe de Crăciun împreună cu colegii lor din alte școli partenere în proiect, Școala Secundară „Tsanko Tserkovski” din Polski Trambesh, Bulgaria, Școala Gimnazială Aluniș (înv. Florian Mihaela, Cuc Corina), Scoala Gimnazială Iclod (prof. Marcela Mureșan), Școala Gimnazială Bonțida (prof. Florian Victor), Școala Gimnazială Țaga (prof. Morar Alina), Grădinița cu P.P. ,,Căsuța Fermecată” Gherla (ed. Florian Monica și Măluțan Ioana).

În cadrul proiectului educațional județean ,,Din Suflet pentru Suflet”, coordonat de prof. Conț Melania și Sabo Ionela, elevii au confecționat podoabe minunate de Crăciun, pe care le-au valorificat în cadrul celei de-a VIII-a ediții a expoziției cu vânzare, desfășurată în Piața Libertății din centrul municipiului, eveniment care a devenit o tradiție îndrăgită și mult așteptată de toată comunitatea locală.

Proiectul educațional „UNIȚI pentru educație”, coordonat de prof. Deac și Buta Corina, a reunit elevi, profesori și părinți în activități de caritate și voluntariat, prin glasurile copiilor din 13 clase de la Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu” Gherla, dintre care 11 din ciclul primar și două din ciclul gimnazial. Elevii au fost pregătiți de d-nele prof. înv. primar Mureșan Ana, Neamțu Lucia, Szabo Simina, Oancea Maria, Nicula Gabriela, Rus Mihaela, Conde-Martinez Ramona, Oșorhean Marieta, Grama Aurelia, Lăcan Doina, Deac Alina, Szoke Ioana, Pop Cornel) iar de la Școala Gimnazială Nr. 1 prof. Sabo Ionela.

galerie foto: imagini de la activități

galerie foto gherlaÎmpreună, elevii au adus vestea bună a Nașterii lui Hristos pe scena din centrul orașului, într-un concert extraordinar și care, în premieră, a reunit aproximativ 400 de elevi.

S-au împărtășit obiceiurile și tradițiile de Crăciun împreună cu partenerii și prietenii de la Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond” din Gherla (coordonator Melinda Felszegi), Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla (coordonator prod. Corina Ghelner), Școala Gimnazială Avram Iancu Dej (prof. Ana-Maria Pop), Școala Gimnazială Livada (prof. Marcela Mureșan) și Școala cu clasele 0-IV Bonț (prof. Sîntejudean Alexandrina, prof. Butuza Georgiana).

În cadrul serbărilor școlare, elevii au reușit să pună în scenă colinde și obiceiuri din șezători de odinioară, readucând la viață tradiții prețioase pentru părinții și bunicii lor.

Elevii din clasele îndrumate de prof. înv. primar Gălan Narcisa, Adriana Moldovan, Tecsi Anamaria, Cristurean Daniela, Kecsedi Diana, Lavinia Corcheș, Lăcan Doina, Deac Alina, Conț Melania, Feher Ecaterina și copiii din cadrul Cabinetului Logopedic Nr. 23 al Liceului Teoretic ,,Ana Ipătescu” Gherla, îndrumați de prof. logoped Buta Corina, elevii din gimnaziu și liceu indrumați de prof. de religie Câmpean Ciprian și Pop Adina, au realizat serbări, șezători, scenete, teatru cu marionete, acțiuni de caritate, întâlniri cu prietenii din alte școli sau localități, vizite la expozițiile realizate la Centrul Național de Promovare și Informare Turistică Gherla și Muzeul Municipiului Gherla, Librăria Galaxia Gutenberg, au participat la acțiunea-flashmob intitulată „Un dar de Crăciun pentru un oraș mai bun!”, inițiată de Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene, au mers cu colinda la Primăria Municipiului Gherla, la Protopopiatul Ortodox Român, la Asociația Adventure Academy, la instituții și firme care au sponsorizat și au sprijinit financiar activitățile derulate pe parcursul acestei luni a cadourilor.

De dragul bucuriei și al darului, elevii de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla au fost mesagerii lui Moș Crăciun, au fost cu colindul și cu cadouri oferite din suflet pentru copiii nevoiași la Protopopiatul Ortodox Român Gherla, au învățat să-și împartă jucăriile cu copiii care nu se bucură de o copilărie la fel de ușoară, simțind bucuria de a dărui și de a primi la rândul lor atenții și surprize drept mulțumire.

Inițiative de activități cu sufet au avut și elevii din clasele liceale, care, împreună cu prof. Claudia Ielcean, au organizat „Târgul de Crăciun pentru Alin”.

O inițiativă inedită au avut-o și elevii clasei a VIII-a B, care, însoțiți de d-na prof. Violeta Retegan, nu au uitat nici de animalele părăsite aflate în grija Adăpostului municipiului Gherla, pe care le-au vizitat, oferindu-le provizii și hrană.

Frumusețea faptelor bune și diversitatea activităților din luna decembrie nu pot fi redate prin cuvinte. Lăsăm ca imaginile să vorbească și să încânte sufletele în aceste zile de sărbătoare.

Elevii claselor a IV-a, și nu numai, au aflat că libertatea și binele nostru se datorează tinerilor și eroilor care s- au jertfit în decembrie 1989. Ei au dezbătut această temă cu emoție și multe întrebări.

„Sufletele de copil și de dascăl au vibrat în cântări și fapte bune, iar cu sufletele încărcate de emoția sărbătorilor, noi, coordonatorii proiectelor de la nivelul Liceului T. ,,Ana Ipătescu” Gherla, prof. înv. primar Daniela Cristurean, Alina Deac, Melania Conț și prof. logoped Nicoleta Corina Buta, vă mulțumim tuturor pentru implicare, și vă urăm din suflet „Sărbători binecuvântate, har și bucurie în inimi, pace și belșug în case, Iar în anul care vine, numai multă bucurie!”

prof. Daniela Cristurean, Alina Deac, Melania Conț, Corina Buta

sus(30)jos(0)

Lasă un răspuns