taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
spectacol colinde cinema gherla

Corurile bisericilor din Gherla în spectacol cu colinde de Crăciun – FOTO

Formatiile corale ale bisericilor crestine din Gherla s-au reunit sambata, 17 decembrie, la cinematograf, unde a avut loc tradiţionalul concert de colinde de Crăciun.

Un cadou deosebit de frumos oferit de cei peste o sută de creştini, care, astfel au adus o închinare înaintea Pruncului Divin. Un regal muzical cum rar avem ocazia să auzim la Gherla.

Imediat după evenimentele din decembrie 1989, bisericile din oraş şi-au dat întâlnire în Catedrala Armenească din Piaţa Libertăţii, unde creştinii au putut asista, după 50 de ani, la un concert de colinde interpretate de reprezentanţii lăcaşurilor de cult din localitate. A fost un moment înălţător, care s-a repetat şi în acest weekend.

galerie foto gherlaCa şi acum 27 de ani, spectatorii au fost incantati cu frumoasele colinzi interpretate de membrii corurilor bisericilor din oraş. Progamul oferit de organizatori a fost deosebit de bogat. Au evoluat pe rând corurile bisericilor baptiste (dirijor Leleu Gyöngyi, solo Pop Gabi), adventiste (dirijor Petrovics Laczkó Tünde, care a cântat şi solo acompaniat la pian de Csorba Erika), penticostale greco-catolice, „Speranţa” şi „Biblia Deschisă”.

La începutul manifestării a urat bun venit pastorul Bisericii Penticostale nr.1, Ioan Petric, iar mesajul biblic a fost transmis prin pastorul Bisericii „Speranţa”, Giovani Raţiu. Evoluţia fiecărei formaţii a fost însoţită de cuvîntul preoţilor şi pastorilor bisericilor respective.

Spectatorii au fost salutaţi şi de primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, care a apreciat importanţa organizării unor astfel de concerte comune în ajunul sărbătorilor de Crăciun.

Szekely Csaba

sus(18)jos(7)

Lasă un răspuns