alegeri europarlamentare 2019 psd gherla cluj
alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej vintage pub de vanzare gherla local dej cluj

copil

Copil dispărut, găsit la kilometri de casă, la Jucu – cum a ajuns acolo

Un copil în vârstă de 5 ani care a dispărut de acasă a dat alarma în rândul polițiștilor.

Luni, 10 septembrie, în jurul orei 17, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 că de pe raza comunei Apahida a dispărut de la domiciliu un minor de 5 ani.

Copilul ieșise la plimbare cu bicicleta cu câteva ore mai devreme, pentru a ajunge la o casă a familiei aflată în construcţie, în aceeaşi localitate. Pentru că nu l-au găsit acolo, părinţii l-au căutat singuri dar fără rezultat.

Pentru găsirea copilului au fost mobilizaţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie judeţean Cluj – Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliția Municipiului Cluj-Napoca, poliţişti criminaliști împreună cu câinele de urmă, poliţişti din cadrul Poliției Locale Apahida și jandarmi din cadrul Inspectoratului Jedeţean de Jandarmi Cluj.

În timpul operaţiunilor de căutare, tatăl copilului a fost sunat de fratele său din comuna Jucu. Acesta i-a adus la cunoştinţă faptul că minorul este acasă la el.

Este un caz cu un final fericit, dar care se putea încheia cu un final mult mai trist. Din acest motiv, se recomandă părinţilor să de-a dovadă de mai multă responsabilitate în supravegherea copiilor. Câteva sfaturi utile:
– Nu lăsaţi copiii să circule cu bicicleta pe drumurile publice nesupravegheaţi, chiar dacă locuiţi în mediul rural. Riscul unui accident rutier sau a unei autoaccidentări este mereu prezent.
– Stabiliţi cu copiii dumneavoastră cum să ceară ajutorul, în cazul în care se rătăcesc. Învăţaţi-i să apeleze la un poliţist, jandarm, sau la un alt adult însoţit de un copil şi să solicite ajutorul.
– Învăţaţi copiii să cunoască numele complet şi adresa la care locuiesc.
– Stabiliţi cu ei puncte fixe, având la bază repere pe care ei le cunosc, în care să vă aştepte dacă se pierd şi nu mai ştiu drumul spre casă.

foto: arhiva

sus(3)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns