taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
teka tabara copii fundatie gherla szmosujvar

Copiii maghiari învață să comunice în limba română, în tabăra de la Fundația Teka

În urma cu 20-30 de ani, limba română era însușită de copiii maghiari în timp ce se jucau împreună cu prietenii români. Acum, din cauza supraaglomerării programului copiilor și a jocurilor digitale, se observă dificultăți în comunicarea în limba română.

Pentru ameliorarea acestor probleme, Fundația Teka din Gherla a inițiat Tabăra de comunicare în limba română. În această săptămână se organizează a IV-a ediție, cu participarea unui număr mai mare de copii decât în anii anteriori. Sunt 83 de copii din cinci județe – Harghita, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud și Cluj, cu vârste între 5 și 13 ani, care iau parte zilnic, între 8-12 iulie, la activitățile de distractive și de comunicare în limba română.

„Considerăm că este important ca aceste activități să fie conduse de cadre didactice care profesează în școli și grădinițe cu predare în limba română din orașul Gherla. Cele care ne sunt partenere de la început, folosesc interactivitatea în munca cu copiii maghiari. Exercițiile au ca scop dezvoltarea comunicării cotidiene, nu doar cunoștințele lexicale și gramaticale. Activitățile meșteșugărești, predarea de cântece, party în pijama, toate se desfășoară în limba română”, spune Fodor Emőke, de la Fundația Teka.

Vineri de la ora 15, la Liceul “Kemény Zsigmond”, copiii vor susține în fața părinților un mic spectacol pentru a prezenta aspecte din activitățile de învățare desfășurate în limba română.

foto: Fundația Teka

sus(59)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns