taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
copii gherla biserica

Copiii în Tinda Bisericii – FOTO

În organizarea cercului Preoţesc din raza municipiului Gherla din cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla, în perioada mai – septembrie 2019 se derulează proiectul „Copiii în… Tinda Bisericii”.

Prima acţiune a avut săptămâna trecută la Parohia Gherla III „Sfânta Treime şi Sfinţii Martiri Brâncoveni”, urmând ca în continuare astfel de activităţi să se desfăşoare la Parohia Mintiu Gherlii – 1 iunie, Parohia Gherla II – 3 august şi Parohia I – 7 septembrie.

La  prima acţiune de la Parohia III de pe strada Clujului au participat nu mai puţin de 130 de tineri şi copii, unii mai mari, alţii mai mici, iar scopul participării lor a fost desfăşurarea unor activităţi moral-religioase şi cultural-educative în jurul bisericii.

copii gherla biserica

În program au figurat multiple activităţi care contribuie la dezvoltarea abilităţilor şi la perfecţionarea cunoştinţelor biblice. Înainte de a demara această acţiune de suflet participanţii au asistat la slujba religioasă oficiată în biserică de mentorul acestei acţiuni, părintele protopop Paul Iulian Isip, care i-a îndemnat pe copii şi tineri să devină buni creştini şi să frecventeze biserica. Participanţii au manifestat interes faţă de această adevărată lecţie de educaţie religioasă, pentru unii dintre ei constituind o premieră prezenţa la astfel de activităţi.

copii gherla biserica

În cadrul întâlnirii, micii creştini au participat la prelegeri biblice şi au fost angrenaţi în jocuri interactive, concursuri sportive, activităţi meşteşugăreşti, ateliere de pictură, proiecţii de filme. Totodată, au învăţat cântece religioase şi au făcut cunoştinţă cu mesajul biblic.

Majoritatea activităţilor s-au desfăşurat în curtea bisericii, iar cunoştinţele de artă meşteşugărească şi de artizanat, precum şi cele de pictură au fost însuşite în atelierele de creaţie şi în muzeul amenajat la subsolul lăcaşului de cult.

Următoarea acţiune din cadrul proiectului „Copiii în …Tinda Bisericii” se va derula la 1 iunie la Parohia Ortodoxă din Mintiu Gherlii.

Szekely Csaba

foto: Facebook

sus(15)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns