taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
sala clasa banca goala

Elevii din nou pe băncile școlii, Gherla în scenariul galben, cine merge la școală și cine stă acasă

CNSU a anunțat miercuri, 3 februarie, condițiile și forma în care se propune reluarea activității de învățământ în grădinițe, școli și licee.

În ce privește Gherla, unde rata de incidență a cazurilor de Covid-19 din ultimele două săptămâni s-a încadrat între 1,5 și 3 la 1000 de locuitori, începând cu data de 8 februarie se va aplica scenariul galben

În acest scenariu, activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.

În UAT-urile unde rata în ultimele două săptămâni a fost peste 3 la mie se va aplica scenariul roșu, cu cursuri exclusiv online, cu excepția preșcolarilor și elevilor din învățământul primar.

În UAT-urile cu rata sub 1 la mie se va aplica scenariul verde, în care toată lumea merge la școală/grădiniță.

Se mai propune ca, indiferent de scenariu, stagiile de pregătire practică pentru elevii din învățământul liceal tehnologic, postliceal, profesional și profesional dual, să se desfășoare cu prezența fizică, respectând procedurile privind măsurile de protecție instituite de către entitățile organizatoare de stagii de pregătire practică și prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății.

Prin aceeași hotărâre se propune ca decizia cu privire la modalitatea de desfășurate a activităților ce presupun prezența fizică a studenților în cadrul instituțiilor de învățământ superior, se ia de către conducătorii acestora, în baza autonomiei universitare.

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

În situația modificării ratei de incidență cumulată, care determină încadrarea într-un alt scenariu, constatarea și modificarea scenariului se face în condițiile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății.

Prin hotărâre se propune ca activitățile ce presupun prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, să fie gestionate în funcție de analiza situației epidemiologice realizată la nivelul ministerelor din care fac parte și stabilite prin decizii ale conducătorilor acestora, fără a le fi aplicabile prevederile generale.

CNSU mai propune elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Rata Covid a crescut ușor la Gherla, cifrele pe orașe și comune din Cluj

sus(1)jos(19)

Lasă un răspuns