taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
marinela zegrean istici alunis

Copiii din Aluniș și Ghirolt la întâlnirea cu cultura tradițională – un concurs le-a pus la încercare cunoștințele

Elevii de la şcolile din Aluniş şi Ghirolt au avut ocazia să afle mai multe despre cultură tradiţională, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Miercuri la amiază, căminul cultural din Aluniş a adunat elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială din comună şi de la Şcoala primară din Ghirolt.

alunis centru culturaDe la CJCPCT Cluj a fost prezentă Marinela Zegrean Istici, consultant artistic la Compartimentul de Educaţie Permanentă şi Proiecte Culturale, interpreta de muzică populară de la Serviciul de Promovare şi Spectacol Mariana Morcan, care a susţinut un scurt recital şi consultantul artistic Grigore Sâmboan.

În cadrul proiectului „Zestrea tradiţiilor clujene”, copiii au aflat din prezentarea făcută şi din pliante informații interesante despre activităţile centrului, despre importanța păstrării şi promovării datinilor, a obiceiurilor şi tradiţiilor din judeţul Cluj.

A fost o întâlnire frumoasă şi fructuoasă, în care invitaţii au interacţionat cu elevii, care au fost întrebați despre obieciurile locale, cum ar fi Sânzienele sau Sezătoarea.

La final, copiii au participat la un concurs pe teme de cultură tradiţională, unde și-au putut pune în valoare cunoștințele în domeniu.

elevi alunis camin cultural

imagini foto: Crina Man

sus(9)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns