mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte
gradinita veseliei politie gherla

Copiii de la Grădinița Veseliei învață de mici să se ferească de rele – întâlnire cu Poliția – FOTO

O activitate de neuitat pentru cei mici a a vut loc în cadrul proiectului județean de educație rutieră: „De mic învăț să mă feresc de rele” desfășurată la Grădinița Veseliei din Gherla.

Perioada precolarității este recunoscută ca o etapă din viața copiilor când, acestia, își formează îndemânări, capacități, învață să înțeleagă și să aprecieze conduita celor din jurul lor, urmând ca, mai târziu, toate acestea să-i conducă spre însușirea unor norme morale prin raportarea faptelor proprii la faptele celor din jurul lor.

Pentru a răspunde ritmului foarte rapid de dezvoltare fizică și psihică a copilului, trebuie găsite strategii noi, specifice vârstelor mici, care să dea finalitate actului educativ.

galerie foto: imagini de la activitate

galerie foto gherlaEducatia rutieră reprezintă o latură esențială privind integrarea copiilor în civilizația modernă. Încă de la vârstele mici, regulile referitoare la traficul pe drumurile publice impuse de societate pietonilor si vehiculelor trebuie cunoscute si respectate cu consecvență și responsabilitate.

Pornind de la aceste considerente, Grădinița Veseliei a avut un oaspete de onoare în persoana subcomisarului de poliție Neag Angela de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, care a desfășurat o activitate de educație rutieră cu copiii în cadrul proiectului amintit.

Cu acest prilej, copiii au arătat ce știu în domeniul educației rutiere și au învățat lucruri noi de la specialiști: cum arată îmbrăcămintea agentului de poliție, care sunt regulile și normele de circulație, ce evenimente se pot produce în trafic datorită nerespectării regulilor de circulație, cum se traversează strada, cum se circulă pe drumurile publice.

Astfel de activități vor mai avea loc și în continuare, iar cei mici și foarte ascultători vor avea astfel parte de o copilărie lipsită de incidente neplăcute.

sus(3)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns