taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
scoala nr 1 gherla elevi copii

Copii frumoşi, flori și baloane la deschiderea noului an școlar la Gherla, cum arată sălile de clasă – VIDEO

După o vacanță lungă, mii de copii din Gherla, școlari și preșcolari, s-au îndreptat luni dimineață spre grădinițele, școlile și liceele din oraș, la începutul noului an școlar.

galerie foto: imagini de la festivitate

galerie foto gherlaDe la ora 9 au avut loc festivități la liceele Petru Maior și Ana Ipătescu. La festivitatea de deschidere de la liceul Petru Maior, directorul Cosmina Forț a urat mult succes elevilor în noul an și a adus în atenție rezultatele foarte bune obținute de liceu în anul anterior. Urări pentru un an școlar bun au venit și din partea primarului Ioan Neselean și a consilierului local Iulia Ghețe.

video în continuare

La ora 9,30 a avut loc festivitatea la liceul cu predare în limba maghiară Kemény Zsigmond. Aici a vorbit directorul Timsa Ildikó, care a prezentat și rezultatele din anul precedent. Din partea administrației locale a urat succese elevilor Ileana Necula, iar reprezentantul poliției a dat asigurări pentru preocuparea desfășurării în condiții de siguranță a actului de învâtâmânt. Din partea fundației TÉKA a vorbit Balázs-Bécsi Enikő, preotul baptist Kiss Lehel si cel reformat Vajda Dániel, iar din partea Consiliului județean, Balla Ferenc.

galerie foto: imagini de la festivitate

galerie foto gherlaLa final, învățătoarele de la clasa pregătitoare Fodor Emőke și Juhos Helga au înmânat copiilor simbolul scolii, cravata cu logo-ul liceului.

Evenimentul festiv s-a încheiat cu împletirea panglicilor de către învățătorii și diriginții de inceput de nivel.

Din acest an școlar, la liceul de pe strada Fermei s-a rezolvat problema alimentării corespunzătoare cu energie electrică.

La Școala Gimnaziala Nr. 1, la ora 10 au fost prezenți alături de conducerea școlii și de oficialitățile locale – primarul Ioan Neselean și viceprimarul Iulia Trif, protopopul Paul Isip, deputatul Horia Nasra, subprefectul judeţului Cluj, Alin Danci, consilierul judeţean Iuliu Sămărtean, reprezentanți ai poliției. Au ținut discursurie prof. Maria Băgăcian, directorul Liliana Pop şi invitaţii. În mod special au fost felicitaţi şi primiţi cu bucurie elevii claselor pregătitoare.

galerie foto: imagini de la festivitate

galerie foto gherlaCa noutate, începând cu aceasată toamnă, Şcoala Gimnazială nr.1 Gherla are o echipă managerială lărgită cu un director adjunct, profesorul de matematică Gelner Rozalia Corina. În anul de învăţământ 2019-2020, școala găzduiește 645 de elevi și 42 de cadre didactice, care au la dispoziţie 26 săli de clasă, incluzând aici şi spaţiile de pe strada Dragoş Vodă. Clasa Step by Step, care produce în ultimii ani insomnii pentru părinți în noaptea dinaintea înscrierii, are 30 de locuri, după ce Inspectoratul Școlar a aprobat suplimentarea cu 5 locuri.

În ce privește pregătirile pentru începerea anului, unitatea a trecut prin lucrări consistente: s-au zugrăvit cinci săli de clasă, s-au schimbat lambriuri, parchetul la clasa pregătitoare, s-au renovat complet toaletele elevilor, cu gresie nouă, faianță, corpuri sanitare noi, uși și geamuri termopan. S-a modernizat și cabinetul medical, s-a zugrăvit, s-a pus parchet nou și faianță la sala de sport. Cheltuielile în sumă de 141.500 lei au fost suportate de primărie, iar conducerea școlii s-a arătat extrem de mulțumită de calitatea lucrărilor, executate prin ADP Gherla.

galerie foto: cum arată sălile de clasă la începutul anului școlar

galerie foto gherlaVeștile bune nu se opresc aici. În urmă cu câteva săptâmăni, școala a primit 3 milioane de euro pentru un proiect amplu de renovare și mansardare, prin programul PNDL, un rezultat al conlucrării dintre administrația locală și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, dar și al implicării reprezentantului primăriei în Consiliul de Administrație al școlii, Ramona Cătinean.

Ca tendințe, în acest an școlar a scăzut numărul elevilor din clasa pregătitoare și implicit al claselor, de la trei la două.

video în continuare

Cu 1179 de elevi și în jur de 70 de cadre didactice a început noul an școlar liceul Ana Ipătescu. Și aici s-au făcut lucrări de întreținere în ultimele săptămâni, chiar cu participarea învățătoarelor de la ciclul primar.  Se remarcă din nou la acest liceu lipsa personalului de întretinere. La un necesar de cel puțin 10 oameni, unitatea de învâtâmânt trebuie să facă față cu doar trei oameni.

Ca noutate, s-a constuit o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, s-au zugrăvit săli de clasă, s-au schimbat uși și blaturi la bănci, s-a reabilitat grupul sanitar al fetelor. 93 de elevi au intrat pentru prima dată pe porțile școlii, în cele trei clase pregătitoare.

galerie foto: imagini de la festivitate

galerie foto gherlaLa festivitate, directorul Radu Ielcean a urat tuturor un an școlar plin de succese și a amintit rezultatele deosebite ale elevilor de anul trecut. Au mai ținut scurte discursuri viceprimarul Iulia Trif, reprezentantul poliției.

De la ora 11 a avut loc festivitatea de deschidere la sediul de pe strada Bobâlna al școlii, unde își desfășoară activitatea clasele pregătitoare.

Tot luni a avut loc o festivitate și la Penitenciarul Gherla. Aici procesul de învățământ din noul an școlar va fi susținut de 16 cadre didactice de la Liceului Tehnologic Special Gherla, unitate de învățământ afiliată Liceul Tehnologic Special Dej. Au fost înscrise 40 persoane private de libertate, care sunt repartizate pe următoarele nivele de învăţământ: nivel primar – 7 persoane private de libertate, nivel primar conform programului “A doua şansă” – 14 persoaneprivate de libertate (Secţia Exterioară de deținere din Cluj – Napoca), nivel gimnazial –9 persoane private de libertate, nivel liceal – 10 persoane private de libertate (clasa a X-a și a XI-a).

Administraţia Penitenciarului Gherla a pus la dispoziţia elevilor şi profesorilor 7 săli de clasă, o sală profesorală, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi. „Școlarizarea persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale şi formarea unor deprinderi şi atitudini care să determine un comportament prosocial”, se arată într-un comunicat al penitenciarului.

sus(13)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns