gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
anaf control trafic

Controale în trafic cu inspectorii ANAF antifraudă, s-a lăsat cu confiscări de marfă și amenzi uriașe

Începând cu 1 iulie, ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, desfășoară ample acțiuni de control în trafic.

Luni la amiază, transportatorii erau trași pe dreapta de inspectorii ANAF la intrare în Cluj-Napoca, pe varianta ocolitoare.

anaf control trafic

Sunt vizate respectarea prevederilor legale impuse de sistemul RO e-Transport în ceea ce privește deținerea codurilor UIT pentru bunurile care fac obiectul monitorizării și aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a activităților economice ilicite pe timpul transportului bunurilor prevăzute de Legea 296/2023.

Acțiunile de control se desfășoară în proximitatea punctelor de trecere a frontierelor, cât și în puncte de control interne amplasate pe principalele căi de comunicație, noduri rutiere, zone de depozitare a bunurilor, în cadrul acestora fiind implicați, la nivel național. aproximativ 300 inspectori antifraudă.

anaf control trafic e-transport

Cu ocazia verificărilor efectuate în perioada 1-4 iulie, au fost oprite peste 6000 de vehicule. Au fost constatate abateri de la cadrul legal, constând în nedeclararea transporturilor de bunuri în Sistemul RO e-Transport sau nedeținerea documentelor de proveniență a bunurilor pe timpul transportului, fapte pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 20,48 milioane lei, constând în sancțiuni contravenționale, confiscări și implicații fiscale.

Acțiunile de control vor continua în perioada următoare având ca principal scop creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat și întărirea capacității de urmărire şi colectare a sumelor datorate bugetului de stat în cazul transporturilor de bunuri, precum și asigurarea unor condiții de concurență şi echitate fiscală în rândul tuturor contribuabililor şi pentru combaterea creșterii inegalităților, în special prin raportare la contribuabilii de bună-credință, care se conformează regulilor fiscale.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns