irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
bluza calvin klein contrafacut magazin

Controale de la OPC la magazine cu haine de marcă contrafăcute, ce amendă s-a dat la un magazin

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj, sub coordonarea vicepreședintelui ANPC, Sebastian Hotca, a continuat acțiunile de control la operatorii economici care comercializează produse textile, în județul Cluj.

Acțiunile s-au derulat în cadrul campaniei Academia Comisarilor și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

În cadrul acțiunilor de control, a fost identificat operatorul economic SC Gamos Com SRL, din localitatea Câmpia Turzii, care avea expuse la comercializare produse textile inscripționate cu diverse mărci cunoscute (Adidas, Nike, Lacoste, Tommy Hilfiger, Dior etc.), la care nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea.

tricou tommy hilfiger contrafacut

Drept urmare, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat trei amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei. De asemenea, șase dintre produsele identificate vor face obiectul unei notificării în sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – Rapex, deoarece șnurul aferent hanoracului cu glugă, are capetele libere mai mari de 30 de cm, fiind considerat produs periculos.

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de
• oprire definitivă de la comercializare a 1.290 produse textile contrafăcute în valoare de circa 140.000 de lei, avand în vedere și faptul că operatorul economic nu a pus la dispozitia comisarilor CJPC Cluj, documentele aferente achizitiei.
• sesizarea instituțiilor abilitate (IPJ Cluj/SICE) pentru luarea măsurilor aferente comercializării produselor contrafăcute.

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile de care beneficiază și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns