taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
politie control trafic cluj

Controale cu poliția pe traseul Apahida-Bonțida

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuni Naționale și Europene au acționat luni, 12 aprilie, între orele 10-18, pe DN 1 C, trosonul Apahida – Bonțida, cu scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul depășirii limitei de viteză și a consumului de alcool.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat și respectarea normelor de protecție sanitară în contextul pandemiei de Coronavirus, în mijloacele de transport persoane.

Cu ocazia activităților desfățurate, au fost constatate un număr de 27 de abateri ale normelor în vigoare, fiind aplicate sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 17 sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu respectau regimul legal de viteză, față de 10 dintre aceștia fiind aplicată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 km/h.

Alte patru permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri ale normelor rutiere în vigoare.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Nationale si Europene oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Dej.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolice, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concetrație de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, fapta prevăzuta şi pedepsita de Codul penal.

În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea normelor impuse pe perioada stării de alertă, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020.

foto: arhiva

sus(3)jos(0)

Lasă un răspuns