angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

accident bontida fors rasturnat camp masina

Consiliul Judeţean cumpără indicatoare de 10.000 de euro, pentru „siguranţa participanţilor la trafic”. Câştigătoarea licitaţiei, o firmă cercetată de DIICOT

Consiliul Judetean Cluj a anuntat vineri ca a semnat un contract pentru amplasarea de indicatoare rutiere pe drumurile din judet. Licitatia a fost castigata de o firma care de-a lungul timpului a avut parte de contracte banoase cu institutii publice.

Presa a relatat in ultimii ani numeroase cazuri in care firma SC Loial Impex SRL, in spatele careia se afla omul de afaceri Sorin Iacob, din Suceava, a castigat licitatii publice de sute de mii de euro. La unele, firma sa a fost singurul participant, la altele a venit exact cu oferta potrivita pentru a castiga. Aceeasi firma este mentionata ca fiind cotizanta la buzunarul partidelor politice.

Oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de către firma SC Loial Impex SRL, cu o propunere financiară de 38.580 lei fără TVA. În cadrul aceleiași licitații au mai fost depuse două oferte, respectiv de către SC Kiss Unicum SRL cu o ofertă în valoare de 40.073,20 lei fără TVA și SC Girod Semnalizare Rutieră SRL cu o ofertă în valoare de 40.336 lei fără TVA„, se arata in comunicatul Consiliului Judetean Cluj.

Institutia clujeana a descoperit, in urma unor verificari, ca indicatoarele rutiere actuale sunt foarte uzate, iar noaptea, gradul de reflexie al acestora „este de doar 40%„, cand ar trebui sa fie peste 50%.

Din acest motiv, dar și din dorința nepericlitării siguranței participanților la trafic, aceste indicatoare se impune a fi înlocuite, prioritate având cele de avertizare și reglementare, urmate de cele de informare. De asemenea, necesitatea montării de noi indicatoare se datorează și distrugerii acestora ca urmare a unor accidente rutiere sau a distrugerii/furtului săvârșite de către persoane răuvoitoare, neidentificate„, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Noua achizitie, in valoare totala de aproximativ 10.000 de euro, se refera la montarea a 124 de indicatoare si a 920 de stâlpi de susținere de pe drumurile clujene.

Loial SRL, contracte pe banda rulanta

Presa vuieste de ani buni despre contractele grase ale firmei sucevene cu institutiile publice. Insa conform zicalei „Cainele latra, caravana trece”, afacerea merge inainte. Si merge tot mai bine. In 2015, firma a avut o cifra de afaceri de peste 14.000.000 lei, dublu fata de anul anterior.

Cateva exemple:

  • 2010, primaria Iasi, livrare vopsea – contract de 500.000 lei (sursa: clujust.ro)
  • 2014, Directia de Administrare a Drumurilor Judetene Iasi – indicatoare, marcaje rutiere – 91.000 lei (sursa: topiasi.ro)
  • 2014, primăria Cluj-Napoca, semnalizare rutieră – contract de 2.172.283,15 lei fără TVA (in asociere cu Gamida Euromark SRL Breaza) (sursa: clujust.ro)
  • 2015, primaria Suceava, marcaje rutiere – 800.000 lei (sursa: catavencii.ro)
  • 2015, CNADNR, indicatoare rutiere – contract de 21,6 milioane de lei, fără TVA (sursa: sursazilei.ro)
  • 2016, primaria Suceava, iluminat public, 648.336 de lei fără TVA, in asociere cu Elco SA (sursa: suceavalive.ro)
  • 2016, Consiliul Judetean Satu Mare, marcaje rutiere, indicatoare rutiere – contract de 4.682.744,12 fara TVA (sursa: puterea.ro)

In 2013, procurorii DIICOT au descins la Suceava, in cazul unei retele banuita de evaziune fiscala si spalare de bani. Prin intermediul unor firme fantoma, suspecţii efectuau tranzacţii fictive de materiale de construcţii, în scopul micşorării profitului sau al rambursării de TVA. Sorin Iacob a dat cu subsemnatul in acest caz, iar procurorii i-au percheziţionat sediul firmei și au ridicat mai multe documente. Au fost făcute un număr de 15 arestări, însă după aceea cercetările au început să bată pasul pe loc, deși au trecut trei ani.

sorin iacob loial impex srl suceava

sus(0)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns