taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
alexandru muresan ipj cluj

Consilierul PNL Gherla Iuliu Samartean, audiat in dosarul de inselaciune al sefului adjunct al Politiei Cluj, Alexandru Muresan. Un imprumut de 50.000 de euro tulbura apele.

Un articol de presa publicat recent,  in cazul dosarului fostului sef adjunct al Politiei Cluj, Alexandru Muresan, cercetat pentru inselaciune, aduce in prim-plan numele consilierului local al PNL Gherla, Iuliu Samartean.

Sub titlul „Declaraţii halucinante în procesul comisarului şef Mureşan, ex adjunct al IPJ Cluj”, cotidiantr.ro a publicat un articol in care Iuliu Samartean, citat ca martor in proces, este chestionat in legatura cu un imprumut de 50.000 de euro pe care fostul sef al politiei clujean l-ar fi solicitat.

Comisarul sef Alexandru Muresan este inculpat in dosarul 754/33/2013 de la Curtea de Apel Cluj pentru fals in inscrisuri si inselaciune. Concret este vorba de 11 (unsprezce) infractiuni: doua infractiuni de inselaciune, cinci infractiuni de fals in declaratii, raportat la declaratiile de avere, doua infractiuni de fals material in inscrisuri oficiale si doua infractiuni de uz de fals”.

La ultima infatisare din proces au fost audiati o serie de martori, care au avut declaratii halucinante. Totul pentru a justifica se pare de unde avea comisarul Muresan sumele de bani pe care le jongla in afaceri imobiliare alaturi de sotia sa, Melinda Muresan, sume de bani ce nu au aparut in declaratiile de avere aferente, ci doar ulterior, ca un pomelnic de imprumuturi de la persoane fizice!

In primul rand e vorba de martorul Iuliu Samartean, presedinte PNL Gherla si consilier local USL/PNL la CL Gherla. Acesta a declarat in fata judecatorului ca in 2011 comisarul sef Muresan l-a sunat si i-a cerut imprumut 50.000 de euro, spunandu-i ca sotia comisarului, Melinda, va lua legatura cu el. Din start se ridica doua intrebari:

De unde avea consilierul local liberal 50.000 de euro disponibili pentru a-i da comisarului Muresan? Potrivt declaratiei de avere, liberalul Samartean are un teren de 500 mp, o casa de 90mp, un auto Seat din 2001 si un credit de la BCR, contractat in 2011, in valoare de 35.500 (nu se specifica euro, forinti, ruble, lire turcesti sau lei). In 2011, consilierul si sotia sa au avut un venit declarat de 34380 lei, adica 2865 lei/luna. De unde a avut consilierul liberal din Gherla de dat 50.000 euro catre comisarul Muresan, mister. Mai ales ca avea si un copil in intretinere.

O alta intrebare este cum e posibil ca un membru marcant al unui partid, in carti pentru Consiliul Local, sa dea imprumut 50.000 euro unui adjunct de IPJ? Erau cei doi rude apropiate de familie? Nu credem!

Nu trecem mai departe inainte de a nota si faptul ca Iuliu Samartean era la vremea respectiva asociat si consilier juridic la SC Antifoc Grup SRL, firma din domeniul PSI.

In declaratia sa din fata judecatorului, Samartean afirma ca la notar, in momentul acordarii imprumutului cu garantie imobiliara, s-a prezentat Prodan Rares Sebastian. Apoi urmeaza un dialog tragi comic. Judecatorul il intreaba pe Samartean daca il cunostea pe Prodan. Samartean afirma ca nu. Judecatorul il intreaba daca dadea bani frecvent la necunoscuti. Samartean incepe sa se balbaie, i se schimba culoare si afirma ca nu, dar ca Prodan ii fusese recomandat de Muresan, care ii spusese ca nu va veni el la notar. In sala, pe comisarul Muresan il trec transpiratiile, desi nu e cald in incinta. Apoi, subit, Samartean cere un aparator, un avocat, pentru a cerceta dosarul intrucit nu mai stie ce a declarat! Judecatorul il linisteste si ii spune ca poate consulta si el singur ce a declarat in dosar, in fata procurorilor si apoi in fata judecatorului, cu doar cateva minute inainte.

Judecatorul il intreaba pe Samartean din nou, daca Muresan l-a sunat sa ii ceara imprumutul. Samartean, fata de cele declarate cu doar 2 minute inainte spune ca nu mai stie, ca nu isi mai aduce aminte. Apoi, vine aparatorul lui Muresan, care il intreaba direct pe Samartean daca a vorbit cu Muresan l-a telefon si daca acesta i-a cerut vreun imprumut. Samartean spune ca nu mai stie, nu isi mai aduce aminte. Judecatorul explodeaza “In fata procurorilor si acum trei minute ati spus ca Muresan v-a sunat pentru a va cere un imprumut!”…

De asemenea, un alt martor, Levente T. a avut si el declaratii cel putin ciudate. El spune ca a dat imprumut catre sotia lui Muresan, Melinda, o suma consistenta de bani, 170.000 euro, ca intrare intr-o afacere imobiliara, cu un teren gaj, pentru ca aceasta sa poata ridica un imobil pe un teren recent achizitionat. Asta intrucat stia din oras ca Melinda se ocupa de imobiliare, ca a mai construit blocuri si ca e persoana serioasa. Judecatorul il intreaba daca stie ca intre timp Melinda a vandut acel teren. Martorul spune ca nu si ca oricum nu il intereseaza. Dar, surpriza, in fata procurorilor declarase ca stia ca Melinda vandu-se terenul respectiv…

In aceste conditii, in care, iata, tot orasul vuia ca Melinda, sotia comisarului Alexandru Muresan se ocupa de imobiliare si ca deja construise blocuri si se cunosteau detaliile afacerilor, cum se face ca tocmai sotul ei habar nu avea de afacerile acesteia?!

Declaratii contradictorii, care, pentru orice privitor din afara au o singura concluzie. Martori adusi cu arcanul, pusi sa jure mai mult sau mai putin stramb si sa inventeze fel de fel de imprumuturi toate menite a explica oarecum de unde avea familia Muresan caruta de bani pe care a invartit-o in afacerile imobiliare. Sau poate ne inselam noi si alti privitori din afara si nu e asa. Justitia va stabili…

iuliu samartean pnl gherlaContactat telefonic pe acest subiect, consilierul local Iuliu Samartean a confirmat statutul de martor in procesul comisarului Alexandru Muresan si prezenta la proces in data de 16 iunie 2014, insa infirma cele mentionate in articolul din Cotidianul Transilvan: „Aproape nimic din tot ceea ce s-a precizat in materialul respectiv nu corespunde cu realitatea. Este un articol defaimator la adresa mea„, a precizat Samartean pentru Gherla INFO.

sus(1)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns