taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
gherla primarie sedinta consiliu local rotar izabella

Consilierii nu s-au înțeles la împărțirea banilor, bugetul a căzut, un nou membru și o nouă demisie în consiliul local – VIDEO

Bugetul local al orașului pe anul 2020 a fost întors pe toate părțile la ședința de consiliu de luni, de la sediul primăriei.

Discuțiile au fost prelungite de numeroase intervenții, care au adus în atenție direcțiile spre care se îndreaptă banii, lipsa unor demoersuri pentru punerea în practică a investițiilor, inoportunitatea unor investiții, costurile prea mari cu altele.

S-a vorbit despre construirea de locuințe sociale pentru romii de pe strada Pescarilor, investiție care are prevăzut doar pentru studiul de fezabilitate suma de 100,000 de lei. În acest caz s-a reproșat că nu s-au făcut până în prezent demersuri pentru relocarea coloniei. A revenit pe lista de investiții târgul de animale de la marginea orașului, care are prevăzut în noul buget un proiect tehnic estimat la 2,214,000 lei, eșalonat pe anul 2020 (200,000 lei) și 2021 (2,014,000 lei).

Alte obiective, ca panourile de la intrare în oraș (100,000 lei pentru studiul de fezabilitate), sistemul de supraveghere video și toaleta publică, propuse de câțiva ani, lipsa de eficiență în derularea proiectelor prin GAL, stadiul lucrărilor de modernizare la străzile din centrul istoric, au fost aduse în atenție, cu păreri pro și contra.

Supus la vot, proiectul de buget a primit 7 voturi pentru, din partea  PSD și UDMR și 9 voturi împotrivă, din partea PNL, PMP și PACT și un vot de la UDMR, astfel că a fost respins.

Părerile au fost împărțite și la stabilirea noilor tarife pentru serviciile prestate de ADP, în special cele pentru transportul deșeurilor vegetale, dar după explicațiile date de reprezentanții ADP, proiectul a fost votat în unanimitate.

La ședința de luni s-a validat un nou mandat de consilier din partea UDMR pentru Rotar Izabella, în urma demisiei consilierului Kasza Tamas. Noul consilier a depus jurământul în fața colegilor.

Toate celelalte proiecte de pe ordinea de zi au fost votate de consilierii prezenți.

La finalul ședinței, consilierul Tiberiu Bereczki și-a anunțat demisia din consiliul local, din motive personale.

La întâlnire au mai fost prezenți și au exprimat poziții pe proiectele dezbătute reprezentanți ai USR și fostul primar Sabo Marius.

video în continuare

 

Cum se împart banii orașului în 2020 și ce se mai votează la primărie

sus(15)jos(10)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns