taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
sedinta consiliul local gherla

Consilierii locali ar putea vota de acasă – VIDEO

Restricțiile impuse de ordonanțele militare în perioada situației de urgență i-a pus deja pe unii consilieri locali în imposibilitatea de a-și exprima votul la diversele proiecte promovate de primar.

Au fost cazuri când unii s-au aflat în izolare la domiciliu sau la serviciu, ori chiar pe patul de spital. Pentru a remedia acest neajuns, la ședința extraordinară de joi a consiliului local s-a votat un proiect de hotârăre prin care se modifică regulamentul de desfășurare al ședințelor, în sensul în care votul să poată fi exprimat de la distanță, prin folosirea unor aplicații online, de genul folosite în prezent de elevi și profesori. Aceste aplicații vor permite participarea tuturor consilierilor la vot, care va fi considerat astfel valabil.

Subiectul a aprins imaginația altor consilieri, care au speculat ca această metodă să poată fi folosită și pe viitor, fără a mai necesita prezența fizică la ședința de consiliu. S-a explicat că această măsură este valabilă doar pe timpul situației de urgență, dar fără a se exclude ca o astfel de situație să se repete în viitorul apropiat, în funcție de evoluția pandemiei cu noul coronavirus.

La aceeași ședință s-a mai votat un proiect privind externalizarea servicului de iluminat public și un proiect privind rectificarea bugetului local, după ce veniturile au crescut cu 89.000 de lei. Suma a fost direcționată spre „Alte servicii în domeniul locuințelor și dezvoltării”, cu explicația că vor fi folosiți pentru repararea gardului stadionului municipal.

Toate proiectele de hotărâre au fost votate în unanimitate.

La finalul întâlnirii, primarul Ioan Neselean i-a informat pe cei prezenți că, din informațiile neoficiale pe care le deține, nu s-au înregistrat cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19 la nivelul municipiului Gherla.

La începutul ședinței, toți participanții au fost măsurați cu un aparat pentru a se depista eventualele cazuri de persoane cu temperatura corpului peste normal, care ar putea sugera o posibilă infecție, dar nu a fost constatat niciun caz ieșit din limite.

video în continuare

Ședință extraordinară a consiliului local, ce se votează

sus(10)jos(8)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns