taxi gherla telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca santioana gherla dej cluj angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor
dej primarie

ANI lovește din nou, acum la Dej, pentru ce a fost declarat în stare de incompatibilitate un consilier local

Trei ocupanți de funcții publice au fost declarați în stare de incompatibilitate în 2019 de Agenția de Națională de Integritate la Gherla și Dej. În primăvară a fost declarat în această stare primarul Ioan Neselean de la Gherla, pe vremea când era consilier local, în urmă cu două zile fostul primar Sabo Marius, tot pe vremea când era consilier, iar acum a venit rândul unui consilier local de la Dej. Atât actualul primar din Gherla, cât și fostul, se vor lupta în instanță pentru respingerea ca nefondată a stării formulată de ANI.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat joi starea de incompatibilitate a consilierului local PSD din Dej, Torpenyi Francisc Albert.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), o societate cu capital majoritar de stat în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de director al Direcției Tehnice, a încheiat trei contracte comerciale de furnizare de servicii cu Primăria Municipiului Dej, conform facturilor din data de 28 noiembrie 2016, 13 decembrie 2016, respectiv 12 ianuarie 2017.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, spune ANI.

 art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective”.

Consilierul dejean a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Torpenyi Francisc Albert este și vicepreședinte al organizației PSD Dej. Potrivit declarației de avere pe anii 2016-2017, acesta era la vremea respectivă angajat al Societății Naționale a Sării (SNS) București. A încasat de la SNS drepturi salariale de 226.044 lei în 2016 și 98.389 lei în 2017. Potrivit aceleiași declarații, soția consilierului este angajată la Salina Ocna Dej. Aceasta a încasat în cei doi ani drepturi salariale de 67.000 lei, respectiv 41.514 lei.

Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare ANI un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, precizează instituția.

„Am fost director la Salină în perioada octombrie 2014 – martie 2016, fiind înscris în registrul comerțului ca atare (administrator). În perioada respectivă nu eram consilier local. Din martie 2016 sunt director tehnic, fiind numită o altă persoană ca director de sucursala. Datorită faptului că nu s-a operat în registrul comerțului decât în mai 2017 schimbarea administratorului, ANI a considerat că sunt în incompabilitate datorită faptului că în aceea perioada Primăria Dej a cumpărat sare pentru deszăpezire de la Salina Ocna Dej. Am transmis documente către ANI care atestă faptul că în perioada invocată nu eram director (administrator): decizie de numire în funcția de director tehnic, fișa postului, documentul în care directorul salinei solicită modificarea în ORC (mai 2017) la un an după numirea în funcție, adeverința de la SNS București care certifică cele relatate mai sus etc. Documentele au fost depuse în luna iulie”, a declarat pentru dej24.ro Francisc Torpenyi.

sus(0)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns