taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj excavari excavator gherla dej cluj telefon
preoti gherla conferinta ips andrei andreicut paul isip protopop

Conferința de primăvară a preoților din protopopiatul Gherla – FOTO

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, luni a avut loc la Gherla Conferința semestrială de primăvară a preoților din Protopopiatul Ortodox Gherla.

Întâlnirea a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, a consilierului eparhial pe probleme misionar-sociale, domnul Liciniu Câmpean, a părintelui protopop Iulian-Paul Isip și a clericilor din protopopiat.

Activitatea a continuat în sala de ședințe a protopopiatului, unde protopopul de Gherla a adresat un cuvânt de bun venit Părintelui Mitropolit Andrei și a făcut o introducere pe tema conferinței.

Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt și a argumentat tema omagială a anului 2019.

Invitatul special al evenimentului a fost doamna dr. Cosmina Timoce-Mocanu, cercetător științific III la Institutul „Arhiva de Folclor a Academiei Române”, filiala Cluj, care le-a vorbit clericilor pe tema „Sate și oameni. Practici, discursuri și politici culturale”, în contextul „Anului omagial al satului românesc”.

galerie foto: imagini de la conferință

galerie foto gherlaDe asemenea, domnul consilier eparhial Liciniu Câmpean, a făcut câteva anunțuri de ordin administrativ.

La finalul întâlnirii s-au prezentat activitățile care urmează să se defășoare la nivelul protopopiatului și a parohiilor în perioada următoare.

Conferința semestrială s-a încheiat cu câteva îndemnuri pastorale făcute de Înaltpreasfințitul Andrei, precum și cu luări de cuvânt din partea preoților prezenți. Totodată, Ierarhul le-a dăruit preoților cartea „Veșnicia s-a născut la sat”.

sus(13)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. placuta.de.inmatriculare.suedeza

    Mai putin rugat, mai multe actiuni umanitare!

    Ca "Tatal Nostru" nu tine de foame sau de cald.

    sus(5)sus(2)

Lasă un răspuns