taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
concert biserica armeneasca gherla

Concert de muzică clasică la catedrala armenească – FOTO+VIDEO

Sezonul estival a debutat în municipiul Gherla cu un concert de muzică clasică, desfăşurat la Catedrala Armenească din centrul oraşului, cu evoluţia Ansamblului de muzică veche „Flauto Dolce” din Cluj-Napoca.

In impozanta biserică din Gherla au luat loc mulţi melomani, printre care şi tineri, o constatare pozitivă în viaţa muzicală a urbei.

În prima parte a reprezentaţiei de la Catedrala Armenească din Gherla au evoluat elevii Şcolii Gimnaziale de Muzică „Augustin Bena”din Cluj Napoca, secţia Gherla. Pe rând s-au prezentat în faţa spectatorilor Ajtai Dénes Balázs – clasa a II-a, Casian Anett Anita – clasa a IV-a, Filep Klára – clasa a IV-a, Dávid Roland Mózes – clasa a IV-a, Kovács Anabell Gabriella-clasa a VI-a şi Demeter Hanellore-clasa a VI-a. Elevii sunt pregătiţi de profesoara de muzică Kovács Hajnal.

Nu putea lipsi din programul concertului talentata elevă a Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, Kovács Adrienn, care a interpretat la flaut piesa „Siciliana”, aparţinând compozitorului Johann Sebastian Bach. A fost acompaniată la pian de prof. Kovács Hajnal.

galerie foto: imagini de la concert – foto Kovacs Arpad

galerie foto gherlaSpectatorii au mai savurat trei piese interpretate la oboi şi pian de tinerele Máthé Emese, respectiv Nemeti Meda, ele interpretând Concertul în mi bemol major de Bellini şi părţile 1 şi 2 ale Sonatei de Saint Saens.

Ansamblul format din Majó Zoltán – flaute drepte, Szabó Mária – flaute drepte, Miklós Noémi – clavecin, orgă şi soprana Mihaela Maxim, a susţinut un program variat, interpretând piese de muzică medievală armeneşti, hasidice, româneşti şi ungureşti, primite cu multă căldură şi dragoste de publicul gherlean.

De fapt artiştii clujeni au mai evoluat la Gherla acum trei ani şi au spus că de fiecare dată revin cu plăcere în oraşul de pe Someş. Ansamblul condus de Majó Zoltán este apreciat atât în ţară, cât şi peste hotare. In cei 17 ani de la înfiinţare a susţinut peste 400 de concerte.

Chiar în prima zi a lunii iulie, tot în Catedrala Armenească din Gherla, cu ocazia sărbătoarei tradiţionale anuale a comunităţii armeneşti locale, va avea loc un nou concert de muzică clasică cu invitaţi. Serile muzicale continuă la Gherla.

Szekely Csaba

video – înregistrarea concertului

sus(5)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns