taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
colinde mintiu gherlii spectacol

Concert de colinde și lansare de disc la Mintiu Gherlii – FOTO

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc un eveniment artistic deosebit, prilejuit de lansarea CD a doi tineri interpreţi de muzică populară, Larisa Gurzău şi Daniel Farcaş, îm cadrul unui concert de colinde „Noi umblăm să colindăm”, în organizarea Parohiei Ortodoxe Mintiu Gherlii.

Larisa Gurzău este elevă în clasa a VI-a a Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla, iar Daniel Farcaş este elev la Reghin. Cei doi tineri artiști au prezentat în faţa publicului muzica de pe primul lor disc din activitatea lor muzicală, care cuprinde 12 colinde, între care „Noi umblăm să colindăm” și „Fluierul cel păstoresc”.

galerie foto: imagini de la spectacol

galerie foto gherlaInvitatul special al după-amiezii a fost apreciata interpretă de muzică populară, doamna folclorului someşan, Marinela Zegrean Istici, care a fost şi gazda acestui frumos spectacol.

In cadrul concertului a evoluat şi Grupul „Zestrea” Gherla coordonat de prof. Constantin Istici, formaţie în care la vârsta de 3 ani a debutat Larisa Gurzău. Cu acest grup, Larisa a cunoscut multe satisfacţii, participând cu succes la diverse festivaluri şi concursuri organizate în ţară, ultimul fiind Festivalului „Pro Muzica” de la Craiova, unde gherlenii au câştigat Marele Trofeu, iar lui Larisa Gurzău a cucerit Marele Trofeu la categoria ei de vârstă.

În câteva cuvinte, Larisa a rememorat primele evoluţii în cadrul acestui grup, dar i-a mulţumit şi lui Nelu Moţoc de la Ansamblul „Doina” din Cluj-Napoca pentru sprijinul acordat. Cu ansamblul clujean, eleva din Gherla a efectuat în această vară un turneu în Taiwan.

În cadrul reprezentaţiei de la Mintiu Gherlii au mai urcat pe scenă Ceata de colindători „Vestitorii” aparţinând Şcolii Gimnaziale din localitate, coordonat de directoarea şcolii, prof. Elisabeta Farcaş, cursanţii secţiei externe canto popular Gherla din cadrul Şcolii Populare de Artă „Tudor Jarda” Cluj, coordonat de Ioan Dordoi, corepetitor Emil Mihaiu, Orchestra mică de viori „Ardealul”, condusă de Emil Mihaiu, Grupul Studenţilor Teologi „Coralos” din Cluj-Napoca şi interpreţii de muzică populară Marinela Zegrean Istici și Raul Oltean, ambii susţinând un recital aplaudat la scena deschisă. Au mai delectat publicul cu colinde frumoase de Crăciun tinerii Dragoș Câmpean și Roxana Pop.

La sfârșit au revenit în fața asistenței micile vedete ale concertului, Larisa Gurzău și Daniel Farcaş, care au mai cântat două piese, iar publicul le-a fost alături. Un final încântător şi emoţionant, care a încheiat un reuşit spectacol folcloric.

Parteneri în organizarea lansării CD şi a concertului de colinde au fost Primăria comunei Mintiu Gherlii şi Şcoala Gimnazială din localitate, cu implicarea merituoasă a preotului Marius Ormenişan.

Szekely Csaba

sus(10)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns