locuri de munca fundatura iclod lacatus sudor gherla dej clj bontida
nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj
flori vanzare 8 martie gherla adp pret

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej cluj ospatar conte

cor hasdera israel gherla

Concert cu corul Hasdera din Israel la catedrala armenească – VIDEO

De câtiva ani, municipalitatea gherleană întreţine legături strânse cu oraşul Kiryat Motzkin din Israel. Rodul acestei colaborări fructuoase se oglindeşte şi în domeniul cultural.

Zilele trecute, municipiul Gherla a fost vizitat de un grup de artişti dintr-o altă localitate din Ţara Sfântă, Afula, o aşezare din nordul Israelului, în regiunea Galileea. Este vorba de Corul Mixt „Hasdera”, un grup vocal format din 16 persoane, aflat în premieră pe meleagurile noastre.

Concertului susţinut vineri în Catedrala Armenească din centrul oraşului a fost deschis de corul armenesc din Gherla, condus de Molnár Anna, care a interpretat patru cântece în limba armeană.

A urmat programul oaspeţilor israelieni. Corul dirijat de Naor Shani a inclus în repertoriu piesele „Hevenu Shalom”, „Kol Haolam Kulu”, „A yiddishe mame”, Hair Beator”, Les Fenilles Mortes”, „Yerushalaym Shel Zahar” şi „Halleluja”, iar la final au cântat împreună membrii celor două coruri.

A fost un concert de înaltă ţinută artistică, cum rar au parte melomanii gherleni. Impozanta biserică din Piaţa Libertăţii a vibrat pe piesele muzicale interpretate de artiştii din Israel și din Gherla.

In cadrul popasului la Gherla, oaspeții din Israel au vizitat sinagoga de pe strada Crișan, iar la catedrala armenească au aflat lucruri interesante de la liderul comunității armenești, Ioan Esztegar. După concert, a urmat invitația la o masă tradițională.

evrei gherla evrei gherla evrei gherla

Marţi, 3 iulie 2018, Corul Mixt „Hasdera” din Israel va prezenta un concert de muzică clasică şi în municipiul Sighetu Marmaţiei, iar programul din Romania mai cuprinde o excursie cu Mocanița în Maramureș, vizită la cimitrul Vesel din Săpânța, o excursie la Sighișoara. Seara se încheie cu un spectacol oferit de Ceterașii lui Gabi Bunea și ansamblul „Dansatorii de pe Someș” la Pensiunea Ioana.

Szekely Csaba

foto: Claudiu Capră

video în continuare

sus(10)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns