taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
luna de jos dabaca conac camin

Conacul de la Luna de Jos, care găzduiește un centru pentru vârstnici, va fi reabilitat

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a corpului de clădire cu destinația Centru de zi amplasat în satul Luna de Jos din comuna Dăbâca.

Imobilul-conac în care își desfășoară activitatea Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din satul Luna de Jos este unul foarte vechi, fiind construit în secolul al XVII-lea.

Din cauza faptului că imobilul, cu o suprafață construită de peste 655 mp, nu a beneficiat în ultimii ani de investiții majore, Consiliul Județean Cluj a luat decizia reabilitării acestuia. Astfel, conform proiectului tehnic, vor fi refăcute, de la zero, finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie și vor fi schimbate toate rețelele de instalații. De asemenea, în vederea conformării la normativele în vigoare referitoare la securitatea la incendiu, vor fi montate instalațiile necesare semnalizării și detecției împotriva incendiilor.

În valoare totală de 1.187.848 lei, investiția va fi finanțată integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.
Centrul de îngrijire și asistență Luna de Jos este unul din cele 13 unități rezidențiale și de zi pentru adulți aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. În cele trei clădiri ale unității sunt găzduiți cca. 85 de beneficiari cu diverse dizabilități fizice sau mentale.

“Scopul investițiilor pe care le vom derula este de a îmbunătăți atât condițiile de găzduire, recuperare și asistență medicală oferite acestor seniori cât și de a asigura un climat optim pentru realizarea de către personalul angajat a activităților specifice”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:.

sus(14)jos(2)

1 comentariu

  1. Clådirea veche care cuprinde si un Turn ( acum låsat in påråsire ) a apartinut mai intåi unui grof de la care a fost cumpårat de cåtre fam. Pordea, apoi av. dr. Dumitru Pordea a ajuns så fie primul europarlamentar romån la UE in perioada 1986-1990 unde a avut de luptat cu propaganda sovinå a reprezentantilor revizionisti maghiari....

    sus(2)sus(0)

Lasă un răspuns