taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej

Comunicarea dintre școală, părinți și comunitate în simpozionul „Uniţi pentru educaţie” la liceul Ana Ipătescu – FOTO

Într-o perioadă în care tehnologia ne îndepărtează unii de alții, într-o societate în care lipsa timpului se resimte tot mai acut, alienarea față de copil și față de conceptul de familie devine o problemă majoră, din ce în ce mai prezentă în viața noastră, a tuturor.

In acest context, cadrele didactice din învățământul primar și preșcolar din municipiul Gherla  s-au reunit miercuri la Simpozionul Local „Uniţi pentru educaţie”, organizat de Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu”, să dezbată și să găsească soluții concrete pentru a  îmbunănăți comunicarea familie-școală-comunitatea locală, în beneficiul educației optime a copiilor. La activitate au participat cu lucrări științifice și au prezentat perspective personale asupra temei și reprezentanți ai comunității locale, preot protopop de Gherla, Paul Isip, director al Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Monica Pătac, agent principal de poliție, Ruxandra Dragoș, reprezentanți ai Unităților de Tip Familial Gherla, reprezentanți ai Fundației de Caritate ,,Sfântul Nicolae” Gherla, cadre didactice de la Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu” , Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla, Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Dej, Liceul Tehnologic Special Dej, Grădinița ,,Căsuța Fermecată” Gherla și Grădinița ,,Arici Pogonici” Gherla.

galerie foto: imagini de la simpozion

galerie foto gherlaCuvântul de deschidere a aparţinut prof. Alina Deac, care a prezentat pe scurt proiectul din care face parte simpozionul. Lucrările simpozionului au fost salutate de directorul liceului, prof. Radu Ielcean, care a prezentat invitaţii.

Preotul protopop Paul Iulian Isip a ținut o prelegere despre rolul familiei în educaţia copiilor, citind un verset din Proverbele lui Solomon, menţionând că familia este o biserică mai mică. Ruxandra Dragoş de la Poliţia de Proximitate a dat câteva sfaturi şi îndrumări în privinţa menţinerii ordinii şi disciplinei în unităţile de învăţământ. Ea a atras atenția asupra respectării legislaţiei, care este una şi aceeaşi pentru toţi.

Managerul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla, Monica Pătac a vorbit despre relaţia comunitate-școală-familie, subliniind importanţa implicării familiei în activităţile extraşcolare. A venit  chiar şi cu un exemplu concret: în aceste zile la sediul Centrului Turistic din oraș este deschisă expoziţia de desene ale elevilor liceului, vizitat de mulți părinţi. Astfel, un părinte poate să dea un imbold pozitiv copiilor, apreciind munca lor creativă.

În partea a doua a lucrărilor simpozionului, cadrele didactice Ana Mureşan, Raluca Baciu, Conde-Martinez Ramona şi Corina Buta au susţinut lucrări ştiinţifice referitoare la tematica simpozionului.

În final s-au tras concluziile necesare, afirmându-se că „Excelenţa Sa Dascălul” joacă un rol important în relaţia cu familia şi comunitatea. S-a exprimat ideea că familia trebuie să fie prezentă și în activităţile extraşcolare ale elevilor. În această privinţă au fost înşirate date concrete din cadrul liceului, unde relaţia şcoala-părinte este bazată pe reciprocitate.

Profesorul-logoped Corina Buta a înmânat colegilor Diplome de participare la această prima ediţie a simpozionului, foarte utilă şi plină de sfaturi practice. S-a sugerat organizatorilor ca anul viitor evenimentul să aibă caracter judeţean.

Simpozionul încununează activitățile educative din cadrul Proiectului Local ,,Uniți pentru educație”, Ediția I, care s-a desfășurat pe parcursul intregului an școlar 2018-2019, proiect care s-a bucurat de implicarea elevilor și părinților din instituțiile de învățământ implicate.

Proiectul a fost inițiat și coordonat de d-nele prof. logoped Buta Corina și prof. înv. primar Deac Alina Simona, însă la succesul acestuia au colaborat toate cadrele didactice, elevii, părinții participanți.

prof. Buta Corina, prof. Deac Alina, Szekely Csaba

sus(14)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns