taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
sic szek primarie

Comuna Sic ar putea intra în carantină, anunțul diseară. Fostul viceprimar a decedat, era pozitiv Covid-19

Cazurile de infectări cu Covid-19 de la Sic, care au crescut peste măsură rata de incidență pe comună, ar putea fi urmate de măsuri drastice.

În cursul serii de joi, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Cluj ar urma să propună intrarea în carantină a comunei, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Primăria din Sic a făcut apel către locuitori la respectarea măsurilor de protecție, după ce s-a ajuns la 30 de cazuri de persoane pozitive și un deces. Pentru localnici s-au cumpărat 15.000 de măști și s-au distribuit câte 5 măști  de persoană, a declarat primarul Ioan Sallai. De asemenea, se distribuie gratuit și  soluție dezinfectantă.

Primarul i-a îndemnat pe cei care au simptome suspecte să ia legătura imediat cu medicul. „Din păcate, sunt persoane care nu înțeleg cât este de dramatică situația. Sunt dintre cei  care se ascund și nu declară starea medicală în care se află, sunt persoane pozitive care umblă pe drum și îi îmbolnăvesc și pe alții. E greu să-i oprim”.

În urmă cu o săptămână, la Sic s-a înregistrat un deces de persoană testată pozitiv Covid-19. Este vorba despre un fost viceprimar al comunei, ultima dată consilier local, în vârstă de 71 de ani, care acuza probleme respiratorii.

Carantina presupune restricționarea accesului în și din comună, iar la intrările și ieșirile din localitate vor  fi prezente filtre, care vor permite trecerea persoanelor cu un motiv întemeiat și cu declarație pe propria răspundere.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat joi la Dej, unde a fost prezent la investirea primarului și consiliului local, că la Sic, rata a crescut foarte mult. El a precizat că măsura carantinei pentru cele două comune ar putea fi luată începând de vineri sau de sâmbătă

De asemenea, ar urma să fie propusă intrarea în scenariul roșu la Câmpia Turzii și Feleacu.

CJSU Cluj solicită carantină pentru Sic, începând de sâmbătă, 24 octombrie

sus(4)jos(21)

Lasă un răspuns