hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

biserica solomon armeni gherla

Comemorarea genocidului împotriva armenilor la Biserica Solomon

Marţi după amiază a avut loc la Biserica Armenească „Solomon” din municipiul Gherla slujba de comemorare a 103 ani de la Genocidul împotriva armenilor.

În fiecarare, an comunitatea armenească din vechiul Armenopolis aduce un omagiu celor peste 1,5 milioane de victime, conform aprecierii istoricilor epocii moderne. Sub pretextul unei presupuse conspiraţii a armenilor împotriva Imperiului Otoman, regimul Junilor Turci a pus în aplicare, cu o cruzime îngrozitoare, acest act tragic din anul 1915, un moment trist al poporului armean.

În memoria lor, preotul paroh al Catedralei Armeneşti din Gherla, Msgr. Szakács Endre a oficiat o slujbă de rit armean, iar în câteva cuvinte a reliefat importanţa comemorării acestor fapte reprobabile în istoria zbuciumată a poporului armean, subliniind că nu trebuie să uităm acest moment tragic şi să ne rugăm pentru sufletul lor. Asta au făcut şi armenii din Gherla în cadrul slujbei religioase ce a avut loc la biserica Solomon.

În cadrul slujbei a cântat corul Catedralei Armeneşti din localitate condus de Molnár Anna, care în fiecare duminică la obişnuitele slujbe de la Catedrală interpretează cântece religioase şi în limba armeană.

Evenimentul a fost marcat şi la Centrul de Informare Turistică din Gherla, unde a fost amenajat un colţ documentar referitor la Genocidul împotriva armenilor. Tot cu ocazia comemorării genocidului, în organizarea Uniunii Armenilor din România – Sucursala Cluj, au avut loc diferite manifestări cultural-artistice.

Szekely Csaba

foto: Facebook / Jani Lenard

sus(5)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns