ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
memorial gherla cimitir detinuti politici

Comemorare deținuți politici la Zilele Memorialului Gherla – VIDEO

De sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, 9 martie, zi în care sunt comemorați foștii deținuți politici anticomuniști din România, Mitropolitul Andrei s-a rugat pentru sufletele acestora la așezământul monahal de la Memorialul Gherla, informeaza basilica.ro.

Slujba de pomenire a foștilor deținuți politici anticomuniști a fost oficiată pe Dealul Cărămidăriei, lângă cimitirul anonim cu gropi comune și a fost precedată de Sfânta Liturghie a darurilor înainte sfințite de hramul Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici” de la Memorialul Gherla.

„În această zi ne aducem aminte de deținuții politici care pe toate plaiurile țării noastre au pătimit pentru crezul lor și pentru dreptatea românilor. Mulți au rămas acolo, nu s-au mai întors acasă și au fost încununați acolo, în temnițele în care l-au mărturisit pe Domnul Iisus Hristos”, a spus Părintele Mitropolit la în cuvântul rostit la final.

memorial gherla comemorare detinuti politici

foto: basilica.ro

„Uitându-ne la cei care au pătimit în închisorile comuniste tragem învățătura că fără jertfă nu-i cunună. Atunci și noi, cât putem, jertfa noastră mică să o facem mai ales acum că suntem în Postul Mare”, a adăugat Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Slujba de pomenire a mărturisitorilor din închisorile comuniste face parte din evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Memorialului Gherla.

La momentul comemorativ a participat și garda de onoare a Grupării de Jandarmi Mobilă din Cluj-Napoca, precum și a ofițerilor și subofițerilor din Jandarmeria Regală a României.

Zilele Memorialului Gherla – programul

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns