taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
asfaltare penitenciar gherla strada andrei muresanu

Colțul cu pitici: asfaltarea de la Penitenciar se apropie de final, după 3 luni. De ce sunt supărați angajatii pușcăriei – VIDEO

Se împlinesc exact trei luni de când au început lucrările de modernizare a străzii Andrei Mureşanu de lângă Penitenciar, iar cu voia bunului Dumnezeu, lucrările se apropie de final. Dar nu fără puțin scandal.

Deşi are doar 220 de metri lungime, strada respectivă a dat bătăi de cap constructorului. Excavările au început la sfârşitul lunii aprilie, iar după câteva zile au fost oprite. S-a spart o conductă, care, surpriză, nu se afla la adâncimea corespunzătoare.

A fost anunţată primăria, care a trebuit să ia legătură cu Compania de Apă, iar de aici lucrurile s-au tărăgănat, în dulcele stil românesc. În cele din urmă a fost rezolvată şi problema conductei, astfel că în cursul zilei de joi, 27 iulie, a reînceput lucrul în forţă şi s-a turnat stratul de binder.

Vineri s-a turnat și stratul de uzură, iar până în luna octombrie ar mai trebui terminate parcările, caile de acces ale proprietarilor de pe cealalta parte a străzii și trotuarele.

Nemulţumiri la Penitenciar

Angajaţi ai Penitenciarului spun că prin proiectul de modernizare a străzii fost rasă o parcare auto, aflată în faţa casei de oaspeţi. „Ne-am trezit acum că fac un rondou de flori, de parcă a cerut cineva aşa ceva. Am avut parcare bună, la poartă, cum este normal. Acum va trebui să parcăm maşinile la câţiva zeci de metri distanţă!„.

S-au cerut explicaţii, iar Peniteciarul a fost informat că aşa se prevede în proiectul lucrării şi „aşa se va executa”.

S-a luat legătura şi cu primarul, pentru că nu este în regulă proiectul şi am cerut să se modifice. Ne-a răspuns că nu se poate face nimic„, explică un angajat.

Noile borduri ale rondului de flori au fost deja trase în ciment, iar cale de întoarcere pare să nu mai fie. „Cum poţi să faci o modificare de felul acesta fără să-i întrebi şi pe cei afectați? Se ajunge la situaţii aberante, când un proiectant care nu are nicio treaba cu penitenciarul vine şi ne dă peste cap!”, mai reproşează oamenii.

„Normal era să se facă o modificare prin dispoziţie de şantier şi să se facă parcare aici, cum a fost până acum. Dar ce să te-aştepţi de la nişte oameni care şi-au luat banii şi acum îi doare în cot? Regretabil este şi faptul că nu am găsit înţelegere nici la primărie. Ca şi cum n-am exista„, spun supăraţi angajaţii penitenciarului.

La rândul lor, executanții lucrarii, oamenii de la Drumuri și Poduri Județene Cluj SA, ridică din umeri. Ei execută ce au pe proiect și nu pot interveni în vreun fel.

video: lucrările de pe strada Andrei Mureșanu, lângă penitenciar, joi

sus(9)jos(21)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns