taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
incendiu cluj tetarom

Clujeni treziți cu Ro-Alert, incendiu uriaș la Tetarom

Flăcări uriașe și un fum gros au putut fi văzute marți dimineață la Cluj.

Înainte de ora 7 izbucnit un incendiu la o hală de pe platforma industrială Tetarom 1, în zona Tăietura Turcului.

La locul incendiului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, care au luptat cu flăcările câteva ore.

roalert incendiu cluj tetarom

La primele ore ale dimineții, clujenii au  primit un mesaj Ro-Alert, prin care au fost îndemnați să rămână în case și să închidă geamurile, pentru a evita intoxicarea.

incendiu cluj tetarom

Din primele informații, nicio persoană nu a fost rănită în acest eveniment.

În jurul orei 9.30, intervenția era încă în desfășurare, cu focare care ardeau mocnit (materiale de natură celulozică) și nu se putea intra în perimetrul halei.

incendiu cluj tetarom

Cercetarea cauzei probabile se vaface la sfârșitul operațiunilor de intervenție.

incendiu cluj tetarom

Hala afectată de incendiu are o suprafață de cca 600 mp, iar în interior funcționează mai mulți operatori economici, cu activități diverse.

Flăcările au fost lichidate în jurul orei 11, astfel încât o parte dintre forțele de intervenție s-au retras la bază.

La ora 14.30 se lucra în continuare la fața locului pentru stingerea focarelor care ard mocnit, respectiv mai multe stive de materiale de natură celulozică, care vor trebui desfăcute după ce se va putea asigura accesul în siguranță și se va putea înlătura structura metalică, deformată de căldură până la nivelul solului.

Până la acest moment nu s-au identificat în interiorul halei elemente sau materiale care să degaje gaze nocive, în urma arderii, iar mesajul de avertizare Ro-Alert a fost transmis către cetățeni, având în vedere cantitatea mare de fum degajată după izbucnirea incendiului, pentru a se putea proteja împotriva inhalării acestuia.

Cel mai probabil, fumul dens a fost favorizat de arderea izolației halei metalice, respectiv polistiren, care a fost adusă la punctul de aprindere de către temperaturile ridicate generate de arderea generalizată a materialelor celulozice și produselor de menaj depozitate în cantități mari acolo.

Referitor la cercetarea cauzei, deocamdată sunt în desfășurare operațiuni de stingere a focarelor, care încă ard mocnit, dar și pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului.

Accesul în perimetrul halei rămâne deocamdată limitat, ceea ce împiedică avansarea cercetărilor privind stabilirea cauzei incendiului.

La fața locului interveneau la ora 14.30 trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și o autoplatformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi. Intervenția era asigurată de un echipaj de prim ajutor SMURD.

– Știre în curs de actualizare –

sus(0)jos(5)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?