taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
teren fotbal gherla

Cluburile sportive din Gherla și părinții, nemulțumiți de desființarea unui teren de fotbal, primăria vrea bazin de înot – VIDEO

O inițiativă a administrației locale privind construirea unui bazin de înot pe locul terenului de fotbal de lângă stadionul municipal, cunsocut ca terenul II, a stârnit nemulțumirea cluburilor sportive din oraș, dar și a părinților copiilor care activează la acestea.

Ideea de desființare a terenului II nu este deloc agreată de către aceștia. „Suntem trei cluburi sportive în oraș, cu 15 echipe și aproape 250 de copii. Desființarea terenului ne trimite pe toți pe terenul mare de pe stadion, care se va distruge și mai tare. Copiii pot veni doar după ce termină orele la antrenamente, ziua este tot mai scurtă, instalație nocturnă nu avem, cum să ne pregătim cu toții?”, este mesajul reprezentanților cluburilor și antrenorilor.

Aceștia spun că nu s-a investit deloc în ultimii ani la baza sportivă, cu excepția vestiarelor, care și așa sunt insuficiente, mai ales de când există și echipa de fete, care nu poate folosi vestiarul în comun cu băieții. „Vin jucători plecați din Gherla și se miră cum poate să arate așa un stadion municipal? Acum, în loc să păstrăm puținul pe care îl avem, îl distrugem”, spune antrenorul clubului Viitorul, Alexandru Felfaluși. „Am ajuns să mergem cu copiii la Mintiu Gherlii”, explică la rândul său un părinte.

Cu toții sunt însă de acord că un bazin de înot ar fi benefic, dar spun că acesta ar trebui cosntruit în altă parte. Ca soluții s-au dat terenul cu platforma de skateboard din apropriere, ori terenul nefolosit din incinta stadionului, lângă gard.

De cealaltă parte, responsabilii din primărie spun că terenul II ar putea fi ocupat doar parțial de bazinul de înot și că ar putea rămâne loc și pentru un teren sintetic. Un alt teren sintetic a fost terminat recent în parcul mare, dar deocamdată stă închis.

Compania Națională de Investiții, responsabilă cu execuția bazinului, ar fi dispusă să construiască doar pe terenul II, unde are la dispoziție utilitățile necesare, potrivit primăriei.

Terenul pentru bazinul de înot este la mică distanță de ștrand, care aparține tot de municipalitate și care este dat în chirie.

La ședința de consiliu local de joi, 31 octombrie, consilierii au pe masă un proiect de hotărâre privind predarea terenului de 6.675 mp din parcul mare din Gherla către CNI. Lucrarea ar urma să fie realizată din fonduri ministeriale.

Părinții și antrenorii spun că vor veni la ședința de consiliu, pentru a le explica consilierilor de ce nu ar trebui aprobat acest teren pentru construcția bazinului. „Noi i-am trimis acolo să reprezinte interesele comunității, nu alte interese”, spune președintele clubului Atletic Olimpia Gherla, Kilin Csaba.

Un bazin de înot asemănător, realizat tot prin CNI, este în construcție și la Dej, tot lângă fostul ștrand, lăsat în paragină. Aici lucrările au început în 2017 și ar urma să fie finalizate în această toamnă. Lucrarea are o valoare de aproximativ 2 milioane de euro, potrivit Primăriei Dej.

bazin inot beclean

Noul bazin de înot ar urma să aibă în primul rând un scop didactic, de a stimula copii și elevii să facă mișcare și să se pregătească pentru competiții de gen. La Beclean, de exemplu, unde s-a construit în 2015 un bazin, tot prin CNI, pe timpul zilei accesul este gratuit pentru copiii care se antrenează, iar la orele serii și în weekenduri este deschis pentru publicul larg. Aici prețul pentru două ore de program pentru adulți este de 10 lei.

video în continuare

sus(27)jos(19)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns