ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
clubul tineretului gherla

Clubul Tineretului recuperat cu forţa. S-a spart lacătul de la intrare, cu jandarmii. Inăuntru dezastru – FOTO

Primăria Gherla a procedat la evacuarea Fundației pentru Tineret Cluj, din imobilul situat pe str. 1 Decembrie 1918, cunoscut mai bine sub numele „Clubul Tineretului”. Astfel s-a pus în executare o sentință a Judecătoriei Gherla.

Evacuarea s-a realizat vineri, 8 ianuarie 2016, prin intermediul executorului judecătoresc. Reprezentanții Fundatiei pentru Tineret Cluj, deși legal citați, nu au fost prezenți.

Procedura de evacuare s-a derulat datorită refuzului Fundației de a preda clădirea, deși Primaria Gherla a solicitat predarea imobilului pe cale amiabilă.

Cu ocazia preluării imobilului s-a constatat starea avansată de degradare a intregului edificiu-monument istoric, stare care s-a datorat neglijenței exclusive a Fundatiei. Ca urmare, se vor lua măsurile necesare pentru conservarea, reabilitarea și refuncţionalizarea imobilului.

În anii ’80 în locaţia respectivă a funcţionat Clubul Tineretului, clădirea fiind în patrimoniul UTC (Uniunea Tineretului Comunist). După revoluţie, administrarea clădirii a revenit Fundaţiei pentru Tineret, cu sediul în Cluj-Napoca.

După ’90, activităţile desfăşurate au fost diverse, de la sală de proiecţii de film, discotecă, rockotecă, sală de sport (culturism), biliard, tenis de masă, sala de dansuri, proiecţie de filme, cursuri de calificare, calculatoare, închiriere casete video etc. În ultimii ani, până în 2012, aici a funcţionat un bar (Barbar).

Primarul Marius Sabo spune că situaţia de la Clubul Tineretului, perpetuată multă vreme, a fost cauzată de impertinenţă administratorilor. „Au fost susţinuţi la vremea respectivă de către puterea portocalie. Încet-încet, vom face curăţenie şi aşa cum am deschis geamurile primăriei în prima zi de mandat, continuăm pe acelaşi drum, cu consecvenţă, fără să ne abatem de la principiul lucrului bine făcut „.

Sabo a mai adăugat că va fi adus un specialist, fiind vorba de o clădire istorică clasa A, iar aceasta va intra într-un proces de restaurare. „În principiu, va păstra aceeaşi destinaţie, de activităţi pentru tineret”.

clubul tineretului gherla

clubul tineretului gherla

clubul tineretului gherla

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

2 comentarii

  1. asteptam sa vedem ce o sa urmeze sa se intample cu acea cladire…pacat ca este in paragina.

Lasă un răspuns