nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sala jocuri operator sloturi

telefoane

Clienții Orange vizați de o campanie care le fură datele – ce mesaj primesc

Metodele prin care atacatorii încearcă să adune date personale de la consumatori sunt dintre cele mai diverse. În ultima perioadă s-au înmulțit campaniile care circulă pe internet, prin care se încearcî să se profite de utilizatprii naivi, care sunt invități să participe la diverse promoții, cu promisiunea că vor câștiga călătorii cu avionul, cumpărături gratis la magazine cunoscute, încălțăminte de firmă sau telefoane mobile.

În cursul zilei de 30 iulie 2018 a fost semnalată o campanie de phishing pe e-mail care vizează clienții Orange, prin care se colectează datele de autentificare din aplicația My Orange, însă această campanie nu este realizată și trimisă de către Orange România, a anunțat compania de telefonie mobilă.

E-mailul trimis în cadrul acestei campanii are subiectul „Orange România îți dăruiește 1000 de puncte Thank You !!” și promite 1000 de puncte Thank You și posibilitatea de a achiziționa în termen de 24 de ore, din aplicația My Orange, un smartphone premium la un preț special.

Textul e-mailului trimis de către atacatori este următorul:

Stimate client,

Vrem să-ți mulțumim pentru încrederea pe care ne-o arăți zi de zi. Astfel, Orange România îți dăruiește 1000 de puncte Thank You și te invită să descoperi avantajele utilizării acestora, achiziționând unul dintre terminalele disponibile prin programul Orange Thank You.

Intră în contul tău, în următoarele 24 de ore, pentru a beneficia de o oferta specială, în cadrul programului Orange Thank You, prin care poți achiziționa un iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey, la un preț special, utilizând punctele cadou primite.

Apasă aici că să descoperi cum poți intră în posesia unui iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey.

Oferta este disponibilă doar în următoarele 24 de ore, în funcție de stock și disponibilitate.

Mulțumim,
Echipa Orange

Acest e-mail este trimis de la o adresa falsă de forma …@ ThankYou_account.js.net și include un link care, odată accesat, direcționează către o pagină web falsă ce capturează datele de autentificare, apoi este făcută redirecționarea către pagină de logare Orange reală. În acest fel, un utilizator neavizat nu va realiza că datele de autentificare tocmai i-au fost sustrase.

În cazul în care ai fost expus acestei campanii de phishing și ai accesat link-ul inclus, compania recomandă schimbarea de urgență parolă în aplicația My Orange pentru a evita orice fraudă sau distrugerea de către o persoană rău intenționată a configuratiilor și setarilor salvate.

De asemenea, se recomandă verificarea autenticitatății promoțiilor și concursurilor unde se cere autentificarea cu datele de logare din aplicațiile Orange.

Compania îi îndeamnă pe cei care întâmpină o astfel de situație, să o semnaleze de fiecare dată pentru a putea lua măsurile adecvate pentru a bloca atacul.

sus(1)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns