mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
liceul tehnologic gherla

Clădirea Liceului Tehnologic Gherla a intrat în proprietatea orașului. Cât s-a plătit pentru ea

Clădirea Liceului Tehnologic din Piața Libertății din Gherla a intrat în proprietatea orașului, în urma cumpărării de la moștenitoarele proprietarului.

Clădirea a fost naționalizată în 1948 și a intrat în proprietatea statului român. În baza legii retrocedării, în urmă cu circa 10 ani a revenit la urmașii proprietarului. În această perioadă, orașul a plătit o chirie de aproximativ 10.000 de lei/lună pentru ca în spațiile imobilului să se desfășoare activități școlare.

Clădirea are în prezent la parter un birou contabilitate, două grupuri sanitare, o spălătorie, trei cabinete medicale, casă scărilor, două magazii, un spălător, o cofetărie, un birou, o bibliotecă, o sală, un birou secretariat, un birou direcțiune și o sală du curs. La etaj are un birou, șase săli de curs, casă scărilor, trei holuri, un birou direcțiune, un coridor. Suprafața desfășurată a construcției este de 1.084 mp.

Ideea cumpărării clădirii este mai veche, dar abia recent s-au alocat banii necesari în acest scop. Pentru stabilirea prețului de achiziție a fost întocmit un raport de evaluare de către firma Somlea Eval srl, prin evaluatorul autorizat Șomlea Mihaela Rodica. În urma evaluării, suma stabilită că valoare a imobilului este de 1.636.364 lei.

Din referatul întocmit de primăria Gherla rezultă că imobilul în discuție este un imobil vechi, asupra căruia trecerea timpului a lăsat urme, mai ales furtuna din urmă cu un an. Lucrările de reparații capitale erau în sarcina proprietarului, care nu și-a manifestat vreun interes în acest sens. Primăria a ajuns la concluzia că doar prin achiziția clădirii se vor putea face lucrări de reparații.

Negocierile de vânzare – cumpărare cu moștenitoarele proprietarului au fost purtate de o comisie formată din primarul Ioan Neselean, secretarul Mihai Rotar și Zsoldos Cosmin. În urma negocierii s-a convenit ca prețul de vânzare al imobilului să fie de 350.000 euro.

Primarul a fost împuternicit să semneze contractul de cumpărare-vânzare într-o ședința a consiliului local din luna octombrie 2018, iar plata s-a făcut către moștenitori într-o singură tranșă, prin virament bancar. Imobilul a intrat astfel în proprietatea orașului Gherla.

sus(57)jos(19)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

4 comentarii

 1. Nu s-a ridicat nicio școală în Gherla în ultimii 28 de ani, dar plătim o grămadă de euro chirie pentru hărburi.
  nereabilitate de zeci de ani, condiții precare de lucru pentru profesori și elevi.
  De ce primăria Gherla nu face Proiecte de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru construirea de
  unități școlare?

  sus(53)sus(1)
  • Stimate gibby, s-a facut scola in Gherla, vezi Liceul cu predare in lb. maghiara Kemeny Zsgmond de pe str. Fermei,cu conditii extraordinar de bune pentru profesori si elevi.Se poate deci, trebuie doar putin creier si vointa multa , respect fata de semeni si multa , multa munca. Fara ambitii prostesti , orgolii, insulte si magarii de tot felul, fara imocrizie si invidie . Dar ...............asa sigur e mai greu .

   sus(20)sus(2)
 2. Nu face proiecte pt. ca nu are interese. Mult nu mai este, nu apuca sa gandeasca proiectul, sa il implementeze si sa si aiba satisfactia reusitei.

  sus(29)sus(0)

Lasă un răspuns