taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor mek pavaje borduri mintiu gherlii gherla dej cluj
sedinta consiliul local gherla

Cine va face parte din noul consiliu local și cum ar putea arăta majoritatea care să voteze proiectele primarului

Consiliul local Gherla, cel care prin vot va aproba sau respinge proiectele noului primar ales, Ovidiu Drăgan, s-a schimbat radical față de cum a arătat până acum. Doar UDMR și-a păstrat numărul de consilieri, dar dintre aceștia, doar unul a făcut parte din precedentul consiliu.

Potrivit rezultatelor de duminică și în urma redistribuirilor voturilor de la candidații care nu au întrunit numărul de voturi necesare pentru a obține un mandat, PNL are 8 consilieri și va fi cea mai puternică forță, dar nu îndeajuns pentru a conduce fără aliați. În consiliul local sunt 19 consilieri, iar majoritatea presupune cel puțin 10 consilieri.

USR-PLUS va fi o voce importantă în consiliu, cu 5 consilieri, care, probabil, vor face opoziție, după disputele  din campanie cu PNL.

UDMR a obținut din nou 3 consilieri, iar dacă negocierile pentru formarea majorității cu PNL vor decurge corespunzător și formațiunea va primi postul de viceprimar sau va primi promisiuni pentru rezolvarea unor doleanțe, ar putea forma o majoritate de 11 consilieri alături de PNL, la fel cum s-a întâmplat și în celelalte două mandate ale lui Ovidiu Drăgan.

Rămas cu doar 3 consilieri, față de 7 până acum, PSD ar putea înclina balanța într-o parte sau alta, în aprobarea unor proiecte ale noului primar.

O majoritate PSD, UDMR și USR-PLUS, care ar avea împreună 11 consilieri, nu poate fi luată în discuție în acest moment.

PMP, care până acum a avut trei consilieri, nu a reușit să câștige duminică niciun mandat nou.

Cum va arăta noul consiliu local

Membrii noului consiliu local vor fi candidații aflați pe listele depuse de partide, în ordinea înscrierii. Aceștia urmează să fie validați în decurs de cel mult două săptămâni, după care va urma investirea în funcție, în cadrul unei festivități, alături de investirea noului primar.

Iuliu Sămărtean, în prezent consilier județean și președintele organizației PNL Gherla, aflat pe poziția 2 pe lista de la consiliul local Gherla, a candidat și pe poziția 7 la Consiliul Județean Cluj. PNL ar putea avea 20 de consilieri la Cluj, iar Sămărtean, a declarat că, cel mai posibil, va opta din nou pentru funcția de consilier județean.

Ținând cont de acestea, potrivit listelor depuse la alegeri, noul consiliu local ar putea arăta astfel:

 1. Mureșan Marius-Mircea (PNL)
 2. Moldovan Monica-Dana (PNL)
 3. Bob Andrei (PNL)
 4. Fodor Gheorghe-Vasile (PNL)
 5. Cazan-Bocica Rodica (PNL)
 6. Apahidean Gabriel (PNL)
 7. Măhălean Lică-Paul (PNL)
 8. Pop Florin (PNL)
 9. Opriș Andrada (USR PLUS)
 10. Petrovici Lehel-Zoltan (USR PLUS)
 11. Szasz Carol (USR PLUS)
 12. Mureșan Dan-Cristian (USR PLUS)
 13. Vereș Adrian-Ioan (USR PLUS)
 14. Neselean Ioan (PSD)
 15. Păcurar Ramona Alina (PSD)
 16. Băgăcean Vasile (PSD)
 17. Rotar Izabella Cristina (UDMR)
 18. Balazs-Becsi Katalin Eniko (UDMR)
 19. Molnar Tiberiu (UDMR)

foto: arhivă

sus(18)jos(79)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

 1. citiva pioni mutati pe tabla de sah a politicii administrative tirgovete. Asta am vrut, asta avem !
  Interesant ar fi de aflat insa, lista posturilor noi inclusiv finantarea lor generate in perioada urmatoare in primarie. Sotii, soacre, nurori s.a.m.d. care abia asteapta sa munceasca in folosul comunitatii si spre binele ei ;o) O mica taxa locala in plus si hop avem de un salariu +bonitati. Ce mai conteaza. Conteaza insa linistea si bunastarea familiala a celor alesi. Doar asa se vor putea asfalta ulitele si repara podetele promise in campanie. Hai ai nostri !

  sus(2)sus(0)
 2. Acelasi Marie cu alta palarie... Urmeaza monstruoasa coalitie pentru ciolan, primeaza interesele personale si de grup, nicidecum interesele cetatenilor doara cei "alesi" stiu cel mai bine ce e dorit de cetateni si cum e bine...
  (pentru propria persoana). USR-ul degeaba va fi acolo ca va avea mainile legate, dusmanii vechi vor deveni aliati cand e vorba de interesul comun sau de pacturile secrete.

  sus(2)sus(0)

Lasă un răspuns