taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj

Cine este Mircea Diaconu – a lăsat actoria pentru politică şi vrea să devină preşedinte

Mircea Diaconu, fost europarlamentar, candidează ca independent pentru funcţia de preşedinte al României. Este susţinut de ALDE şi de PRO România.

Fostul actor a intrat în politică după 1990, însă nu a activat serios în vreo formaţiune până în 2008, când a devenit parlamentar din partea PNL. Ulterior, a fost ales vicepreşedinte al partidului. Mircea Diaconu a fost membru al Partidului Național Liberal între 2008 și 2014 și a fost ales din partea acestei formațiuni ca senator de Argeș la alegerile din 2008, potrivit libertatea.ro.

Diaconu a mai fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004 din partea PD, senator din partea PNL din 2008 până în 2012. A fost numit ministru al Culturii în 2012.

Mircea Diaconu a absolvit liceul la Câmpulung Muscel în 1967 și IATC I.L. Caragiale din București în 1971. A debutat în 1970, la Teatrul Bulandra.

Debutul în cinematografie a avut loc în 1971, cu filmul Nunta de piatră, după Ion Agârbiceanu, în regia lui Dan Pița. În 1972 a fost angajat de către Liviu Ciulei la Teatrul Bulandra, unde a rămas pâna în 1982, când a devenit actorul Teatrului Nottara. A devenit după revoluție liber profesionist, pentru ca apoi să revină în teatru ca angajat în 2001, .

În 2004 a candidat la alegerile europarlamentare și a fost singurul independent care a obținut un loc în Parlamentul European.

Pe 25 august 2019, în fața Ateneului Român din capitală, Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura independentă la alegerile prezidențiale 2019, iar Alianța ALDE – Pro România și anunțat susținerea pentru el.

***

„Eu cred că țara noastră merită un viitor. De aceea merită un Președinte așa cum scrie la carte. Adică în Constituție. Eu am studiat cu atenție și am constatat că, în Constituție, cartea noastră de căpătâi, nu există niciunde sintagma Șeful Statului. În schimb, se spune destul de clar ce are de făcut Președintele: reprezintă, veghează, mediază, garantează, consultă, propune, desemnează, participă, numește. Dacă vrem să avem în sfârșit țara pe care o merităm, poate ar trebui să începem prin a face lucrurile așa cum scrie la carte. Cu bună credință.

Până la urmă, cine sunt eu de vin aici și îți propun să mă susții? Sunt doar un om! Dar un om poate face multe!

Nu, nu sunt mai mult decât tine, dar sunt omul care mi-am asumat întotdeauna ce sunt, ce vreau, ce fac. Asta sunt eu!

Mi-am început viața la Vladesti, Muscel, în ajun de Crăciun, în 1949. Am învățat acolo ce înseamnă respectul, familia, bucuria, tradiția, bunul simt, munca și greutățile. Am cunoscut oameni și i-am îndrăgit atât de mult încât am încercat întotdeauna să-i înțeleg. Pe fiecare în parte. Cred că așa am ajuns actor. Pentru că un actor bun știe să poarte încălțările personajului său. Și eu am purtat bine pantofi de profesor, de medic, de inginer agronom, de șofer. Eu știu cum e să fii în pantofi de cetățean. Pentru că eu sunt un cetățean. Eu știu ce înseamnă să te lupți să te ajungi de la o leafă la alta. Am făcut asta toată viața. Eu am familie. Împreună cu Diana, soția mea, i-am crescut pe Ana și pe Victor, copiii noștri.

De când mă știu, n-am avut liniște când în jurul meu se întâmplau lucruri care nu-mi conveneau. Am fost profesor la facultate, am fost director de teatru. N-am fost niciodată omul care să stau deoparte, să pufăi și să cârtesc, fără să fac nimic. Am pus mâna să repar ce nu merge, am ales să mă implic acolo unde treaba scârțâia.

N-am avut liniște până lucrurile nu mergeau cum trebuie.

N-am putut să închid ochii la nedreptate, abuz și obrăznicie, Așa am ajuns în politică. Așa am înțeles eu datoria de cetățean. Te implici, spui ce nu-ți convine. Te faci auzit, îi susții pe cei pe care ii reprezinți. Asta e politica, după părerea mea. Am fost parlamentar. Am fost ales Europarlamentar independent. Peste tot pe unde am trecut am făcut tot ce a ținut de mine cu implicare și bună credință. Acum am ales să candidez la funcția de Președinte al României.

Pentru că eu așa înțeleg viața: dacă e ceva ce nu funcționează normal, mă implic și n-am liniște până când lucrurile nu revin la normalitate.”

sus(5)jos(4)

Lasă un răspuns