ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
locuri de munca angajare gherla fabrica umerase ch industrial gestionar electrician
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
escape gherla restaurant angajare ospatar bucatar curatenie dej cluj
tudor camarasan bacalaureat gherla medie

Cine este elevul cu media cea mai mare din Gherla la bacalaureat

„Doar ce mă trezisem, luni în jurul orei 10, şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să intru pe platformă şi să văd dacă au fost postate rezultatele. Inițial a fost un şoc, dar mama a verificat apoi şi ea şi s-au confirmat notele!”, povestește Tudor Cămărașan. Tânărul absolvent de la liceul Ana Ipătescu a obținut, înainte de contestații, cea mai mare medie din Gherla la bacalaureatul  din sesiunea de vară 2022: 9,93.

„Chiar nu m-am aşteptat, inițial notele pe care le-am calculat eu pe baza baremelor nu erau la fel de bune, deci pot spune că am fost mai exigent cu mine decât au fost corectorii. În sinea mea, totuşi, speram că va fi cât se poate bine în final! Părinții şi prietenii m-au susținut foarte mult. Deşi au fost momente în care m-am subestimat şi în care îmi făceam griji că nu voi obține cele mai bune rezultate, după tot efortul depus, ei au ştiut mereu că voi face o figură frumoasă şi de dată asta. Practic, nu s-au îndoit de mine în niciun moment. După ce au aflat şi ei rezultatele, nu a fost neapărat o surpriză, dar s-au bucurat extrem de mult şi felicitările nu au întârziat să apară. Le sunt foarte recunoscător că mi-au ridicat constant moralul!”

Rețeta succesului: atenție la ore, fără meditații

„Pregătirea aş putea spune că a fost constantă. La ore am încercat mereu să fiu receptiv şi să rețin cât mai multe informații, că să nu mă chinui să le învăț mai târziu acasă. Pot totuşi să spun că am acumulat cea mai multă informație în ultimele două săptămâni de dinaintea examenului, deşi nu aş recomanda oricui să facă la fel! Nu am tocit pentru nicio materie, nu era deloc eficient pentru mine, de aceea m-am axat mereu pe învățarea logică, în special pentru comentarea operelor de la Limba Română, unde cred că nu se ajunge nicăieri cu comentarii învățate mecanic. Concursurile şcolare şi olimpiadele m-au ajutat de asemenea să întru în atomosfera de examen şi mi-au dat şi o oarecare siguranță că voi face față inclusiv bac-ului.

Nu am luat meditații. Pentru alții probabil funcționează, dar eu am considerat că nu ar fi adus un plus, față de cum ne pregăteam deja la şcoală. Profesorii ne-au pregătit extrem de bine, fapt pentru care au toată aprecierea mea. M-am folosit doar de forțele proprii, aşa că satisfacția de acum în privința rezultatelor e cu atât mai mare!”

Subiectele grele, o provocare pozitivă

„Personal, subiectele mi s-au părut de o dificultate ceva mai ridicată, în comparație cu cele de la simulări, cu excepția celui de istorie. Nu pot să spun că am fost încântat de conținutul lor, am întâlnit şi subiecte mai atractive, dar asta nu m-a împiedicat să dau tot ce am avut mai bun şi să fiu cât se poate de exigent cu mine însumi în rezolvarea lor!”

Cât contează media?

„Cred că media de la bacalaureat are relevanță doar pe moment, în special pentru admiterea la facultate, unde constituie de multe ori criteriul de admitere. În rest, oriunde vei merge, îți va fi cerută doar diplomă de BAC şi nimeni nu va fi interesat de media cu care l-ai luat. Şi pe bună dreptate, BAC-ul nu îți evaluează aptitudinile pe care le vei folosi în viitoarea carieră, iar necesitatea lui mi se pare cumva nejustificată, de aceea şi termenul de „examen al maturității” e o exagerare. În realitate, importanța mediei de BAC e mai mult dată de mândria personală”.

Planuri de viitor

„În viitor vreau să urmez Facultatea de Drept din cadrul UBB sau Facultatea de Ştiințe Politice, din cadrul aceleiaşi universități. Încă reflectez la viitoarea carieră, dar ştiu că vreau să activez într-un domeniu umanist.”

tudor camarasan gherla liceul ana ipatescu

Tudor, în viața de zi cu zi. Mesaj pentru generațiile viitoare

„În privința pasiunilor şi a hobby-urilor, sunt interesat de filosofie, politică, literatură, muzică, limbi străine sau scrierea literară şi mă pasionează activitățile de voluntariat sau cele de activism pentru drepturile omului, care cred că au influențat în mare măsură şi parcursul academic.

Le-aş transmite viitorilor absolvenți de liceu care vor susține BAC-ul anul viitor, ca în ciuda stresului şi presiunii pe care le-ar putea simți din partea profesorilor sau părinților, să pornească în clasa a 12-a cu mindset-ul că examenul nu e imposibil şi că orice eşec reprezintă o oportunitate de învățare. Să încerce să învețe constant, logic şi să nu neglijeze nicio lecție din cadrul materiilor de examen. La noi a fost dovadă că, în ciuda tuturor aşteptărilor, e posibil să pice orice. Să nu uite să profite la maxim de perioada de liceu şi să valorifice cât se poate de mult timpul lor liber. De multe ori, activitățile şi conexiunile din afara şcolii vor avea o influență mult mai mare asupra lor în viitor! Mult succes tuturor!”

Rezultate bacalaureat 2022 – opt medii de 10 în Cluj – unde sunt cele mai mari medii la Gherla

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

2 comentarii

  1. …ok.Dar cât de mare a fost „media cea mai mare” ???
    Credeam că dacă citesc tot articolul,găsesc.

Lasă un răspuns